Πυλώνας για μια Νέα Ελλάδα η ασφάλεια!
palli

Ντόρα Πάλλη

Πυλώνας για μια Νέα Ελλάδα η ασφάλεια!

Το κοινωνικό συμβόλαιο ανάμεσα στο κράτος και τον πολίτη υπαγορεύει την παροχή συγκεκριμένων δημόσιων αγαθών προς τον δεύτερο. Ανάμεσα σε αυτά, το βασικότερο, ίσως, είναι η ασφάλεια.

Και εκεί έγκειται η μεγαλύτερη αποτυχία της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Το ότι, σήμερα, μιλάμε ακόμα και για τα αυτονόητα. Για την ελλιπή προστασία της ατομικής ιδιοκτησίας, την αναγκαία όσο ποτέ υπεράσπιση της ανθρώπινης ζωής εντός των αστικών κέντρων της χώρας, την επαναθεμελίωση του Κράτους Δικαίου. Αλλά, κυρίως, για το ξεχαρβάλωμα των θεσμών και των υπηρεσιών κοινωνικής αστυνόμευσης.

Για εμάς, το ζήτημα της ασφάλειας προτεραιοποιείται ψηλά για την επόμενη μέρα. Η αντιμετώπιση του, δε, θα προκύψει ως προϊόν πολιτικής βούλησης και κυβερνητικής επαγρύπνησης σε τρία επίπεδα. Το διεθνές, το εθνικό και το τοπικό. Γιατί, πρώτα απ’ όλα, τα σύνορα μας πρέπει να δεσπόζουν ως η πρώτη γραμμή εθνικής ασφαλείας. Πρέπει να καταστήσουμε σαφές προς πάσα κατεύθυνση ότι έχουμε θαλάσσια σύνορα και ότι όποιος τα παραβιάζει δε θα τυγχάνει, πλέον, ευνοϊκής μεταχείρισης. Αλλά, θα κρατείται σε κλειστά κέντρα προσωρινής πρώτης υποδοχής και άμα δεν χρήζει διεθνούς προστασίας, θα επιστρέφεται άμεσα στην χώρα προέλευσης του.

Μόνο, με αυτόν τον τρόπο θα μπορέσουμε να αναχαιτίσουμε τις ανεξέλεγκτες ροές παράνομης μετανάστευσης.

Το αίσθημα ασφαλείας στους πολίτες δεν θα εμπεδωθεί μόνο μέσω της φύλαξης των συνόρων, αλλά θα πρέπει να διαχυθεί, μέσω άμεσων νομοθετικών παρεμβάσεων, στις πόλεις, τα χωριά, ακόμα και στην τελευταία γειτονιά. Τι είναι, όμως, τελικά η ασφάλεια;

Ασφάλεια σημαίνει οι σπείρες που εξαρθρώνουν, θέτοντας σε κίνδυνο την ίδια τους τη ζωή, οι αστυνομικοί υπάλληλοι, να μην αποφυλακίζονται χάρη σε ευνοϊκούς νόμους και «παραθυράκια» μιας ιδεοληπτικής Κυβέρνησης. Με την άμεση κατάργηση του Ν. Παρασκευόπουλου και την επαναφορά των φυλακών Γ’ τύπου, αυτό θα γίνει πράξη.

Ασφάλεια σημαίνει να τελεί υπό την αιγίδα του πανεπιστημιακού ασύλου η διακίνηση ιδεών και όχι ναρκωτικών ουσιών. Θέλουμε τα πανεπιστήμια να λειτουργούν ως καμίνια σκέψης και όχι ως άντρο κακοποιών στοιχείων. Από την επόμενη κιόλας ημέρα, καταργούμε το άσυλο και αυστηροποιούμε τις ποινές για τους βανδαλισμούς.

Ασφάλεια σημαίνει οι φορολογικά συνεπείς επιχειρήσεις να μην απειλούνται με λουκέτο, τη στιγμή που οι πάγκοι κάποιων πλανόδιων κάνουν «χρυσές» δουλειές. Μέσα σε 4 χρόνια, το λαθρεμπόριο αυξήθηκε κατά 47% περίπου. Οι έκνομες δραστηριότητες που λαφυραγωγούν την υγιή επιχειρηματικότητα, δε θα γίνονται, πλέον ανεκτές.

Ασφάλεια σημαίνει τα αστυνομικά οχήματα να καταδιώκουν εγκληματίες και να μην χρησιμοποιούνται ως ταξί για τα μέλη αναρχικών συλλογικοτήτων. Με την ενίσχυση των περιπολιών και την προμήθεια 1.000 νέων περιπολικών, θα βάλουμε ένα τέλος στην ανομία και την γκετοποίηση περιοχών του κέντρου.

Ασφάλεια, τέλος, σημαίνει ότι κανείς δεν πρέπει, πλέον, να φοβάται ακόμα και μέσα στο ίδιο του το σπίτι. Η πρόσληψη 1.500 νέων και καλά εξοπλισμένων αστυνομικών, θα καταφέρει καίριο πλήγμα στην διαρκώς αυξανόμενη εγκληματικότητα.

Κλείσιμο
Αυτή η ατζέντα είναι αδιαπραγμάτευτη και δεν θα υποστεί μετεκλογικές εκπτώσεις. Η νέα Ελλάδα του Κυριάκου Μητσοτάκη δε θα είναι μια τρομαγμένη Ελλάδα. Αλλά, μια Ελλάδα με ισχυρούς δικαιϊκούς θεσμούς, ανελαστικούς απέναντι στην παρανομία. Μια Ελλάδα που η σχέση αστυνομικού και πολίτη θα βασίζεται στην αμοιβαία κατανόηση και τον αλληλοσεβασμό. Μια Ελλάδα που οι πολίτες της θα αισθάνονται ασφαλείς στα σπίτια, τους δρόμους και τις γειτονιές τους!
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ