Το λόμπι των ζόμπι
pagadakis_dimitris_color

Δημήτρης Παγαδάκης

Το λόμπι των ζόμπι

Εξοντωτική βία και τερατώδης θηριωδία. Το αιματηρά φρικτό πρόσωπο του ολοκληρωτισμού αποκαλύφθηκε στη πιο βάναυσα εφιαλτική μορφή του με τον αφανισμό της πόλης Μπούχα στη τυραννισμένη Ουκρανία

H ασύλληπτης αγριότητας σφαγή των αμάχων από τον ρωσικό στρατό συνοψίζει σκοτεινά, αποτρόπαια και εγκληματικά τη παρανοϊκή βούληση για ένα σύμπαν χωρίς νόμους. Για ένα αποκρουστικό τοπίο μίσους και αυθαιρεσίας στο οποίο η ανθρώπινη ζωή κρίνεται περιττή , ανούσια και άχρηστη. Άρα, κατάλληλη προς στυγνή εξολόθρευση.

Δεν αρκούν οι ρηχές καταδίκες, οι αφελές καταγγελίες, η έρευνα του ΟΗΕ, η οργισμένη έστω κατακραυγή της σοκαρισμένης παγκόσμιας κοινότητας για να επαναφέρουν το σεβασμό στην ανθρώπινη υπόσταση. Πόσο μάλλον όταν, υπό τη προβιά του πλουραλισμού, οι συνήγοροι του ολοκληρωτισμού πλασάρουν δηθενιές και ξόρκια, αποσιωπήσεις και διαστρεβλώσεις, υπεκφυγές και προσχήματα.

Όλο αυτό το επιλεκτικά ευαίσθητο τσούρμο αποστρέφει σκόπιμα το βλέμμα από τη βαρβαρότητα. Επιχειρεί δογματικά συμψηφισμούς για τον αποπροσανατολισμό από τη ζοφερή πραγματικότητα. Συνεπώς , με τον κυνικά άσπλαχνο και ιδεοληπτικό τρόπο του γίνεται απλώς συνένοχο στη δυστοπική προπαγάνδα των μακελάρηδων.

Η μοχθηρία εξάλλου ποτέ δεν στόχευσε στη πείθω, αλλά στο οργανωμένο ψέμα. Πράγμα που γνωρίζει άριστα το Κρεμλίνο και μια καλτσοδέτα του Λαβρόφ ονόματι Ζαχάροβα. Ενδεχομένως κάποια από τα κόμματα της εγχώριας ελάσσονος αντιπολίτευσης θα προτιμούσαν την Ρωσίδα ως ομιλήτρια στην εθνική αντιπροσωπία. Αντί, ασφαλώς, του βιντεοσκοπημένου μηνύματος που θα απευθύνει σε αυτή ο πρόεδρος της Ουκρανίας.
Κλείσιμο
Η Ελληνική Λυση πχ θα απέχει από την Ελληνική Βουλή προφασιζόμενη ότι η αμυνομένη Ουκρανία είναι λιγότερο ορθόδοξη από την επιτιθέμενη ομόδοξη Ρωσία. Ίσως, πάλι, επειδή στη τελευταία καταναλώνονται εν αφθονία οι πλαστές χειρόγραφες επιστολές του Ιησού και οι κηραλοιφές που υποτίθεται προέρχονται από το Άγιο όρος.

Έσχατη δικαιολογία του συγκεκριμένου κόμματος, είναι ότι ο Ουκρανός ηγέτης δεν θα απαντήσει στις ερωτήσεις του. Πού να ‘ξερε ο δύσμοιρος Ζελένσκι, εν μέσω βομβαρδισμών , ερειπίων, ομαδικών τάφων αμάχων και ξεριζωμού εκατομμύριων συμπατριωτών του , ότι θα όφειλε να υποβληθεί σε κοινοβουλευτικό έλεγχο από το Βελόπουλο;

Αντίθετα, η Μέρα 25 κάνει τη χάρη στη Βουλή να εκπροσωπηθεί από ένα μόνο βουλευτή της στη ομιλία. Η ένσταση του κόμματος συμπυκνώνεται στο ότι ο επίσημος ομιλητής δεν θα παρακολουθήσει μια ολιγόλεπτη αντιφώνηση του. Προφανώς, ο Ουκρανός πρόεδρος ήταν υποχρεωμένος να ακούσει ένα σεμινάριο περί δημιουργική ασάφειας από τα χείλη-ουάου- του Βαρουφάκη.

Τέλος, το ΚΚΕ οριστικά δεν θα παραστεί στην συγκεκριμένη ομιλία. Ξεκαθάρισε ότι ο εβραϊκής καταγωγής Ζελένσκι είναι κήρυκας της ναζιστικής προπαγάνδας και ότι διώκει του ντόπιους κομμουνιστές. Αγνοώντας φυσικά ότι το ΚΚ Ουκρανίας διαλύθηκε για τη πεμπτοφαλαγγίτικη δράση του και ως λαγός του νέο-τσάρου Πούτιν .

¨Όσα μέλη και στελέχη του δεν αυτομόλησαν υποστήριξαν φανατικά τη προσάρτηση της Κριμαίας από τη Ρωσία και συνεργάστηκαν στενά με τους φίλο-ρώσους αποσχιστές για τη απόσπαση εδαφών της ανατολικής Ουκρανίας. Για το κόμμα του Περισσού όλα αυτά αποτελούν επουσιώδεις λεπτομέρειες στην έκφραση της διεθνιστικής του αλληλεγγύης.

Αυτή που φαίνεται να παρέχει αμέριστα στο εθνικιστικό πλέον και με βαθιούς δεσμούς με τη Ρωσική εκκλησία ΚΚ της Ρωσικής Ομοσπονδίας. Ένα κόμμα που αποτελεί άλλοθι και απαραίτητο συμπλήρωμα του Κρεμλίνου για να δείχνει δημοκρατική χώρα η Ρωσία. Και το οποίο όχι μόνο συντάσσεται με τον αυταρχικό Πούτιν αλλά του ζητεί επειγόντως να κηρύξει την ανεξαρτησία των. του Ντονέτσκ και του Λουγκάνσκ.
Αναγκαστικά, εξ αιτίας της όσμωσης με τους πλαιομπολσεβίκους συντρόφους της Μόσχας ο Κουτσούμπας και οι συν αυτώ μάλλον αθωώνουν την εισβολή ξένης δύναμης σε ανεξάρτητη χώρα για τη κατάλυση της εδαφικής της ακεραιότητας. Τα ρέστα εκ μέρους τους συνιστούν ρητορικό μανδύα τεχνασμάτων και προσποιήσεων, αν όχι γνήσια πανουργία.

Κακά, όμως, τα ψέματα. Και τα τρία αυτά μικρά κόμματα προκαλούν την νοημοσύνη των πολιτών. Αποδίδουν εμμέσως ή ευθέως τις παραβιάσεις του διεθνούς δικαίου από τη Ρωσία σε «ευρύτερους ανταγωνισμούς», «ξένους δακτύλους», «ολέθριους σχεδιασμούς» των ΗΠΑ της ΕΕ και του ΝΑΤΟ.

Δεν πρόκειται για ατέλειες, λάθη, αστοχίες, ιδεολογική διαφορετικότητα, ανυπακοή εντέλει. Ούτε για απουσία σεβασμού στους των θεσμούς και απόρριψη της κοινοβουλευτικής διαδικασίας. Βιώνουν απλώς μια αποστειρωμένη, παγερή, εγκλωβιστική εξορία στο αντιδυτικό βιότοπο τους . Εκεί που φαντασιώνονται ότι θαλπωρή προσφέρει η αγκαλιά της μυθολογημένης Ρωσικής αρκούδας. Την οποία αμνηστεύουν αν κατασπαράξει κάποιο αθώο θύμα.

Αναπότρεπτα σχεδόν για μικροπολιτικούς λόγους προκρίνουν τη διαφυγή από τη συγκυρία. Επιλέγουν την απόσυρση στον αμοραλισμό, την αμετροέπεια, την επιπολαιότητα μπροστά στα ερείπια της χαροκαμένης Ουκρανίας. Και, δυστυχώς, με τη στάση τους χαρίζουν παροξυσμική παράκρουση με κραυγαλέα έλλειψη στοιχειώδους ανθρωπιάς στους οπαδούς τους.

Ωστόσο, έξω από τους δημοκρατικούς κανόνες, μακριά από τις αξίες του κράτους δικαίου. φαντάζουν να στοιχίζονται ως ασυναίσθητοι παραστάτες στις ακρότητες των εγκληματιών πολέμου. Το χειρότερο, μοιάζουν πολιτικά «νεκροζώντανοι» μέσα στο σκοταδιστικό φέρετρο που κατασκευάζει επιμελώς ο Ρωσικός τρόμος.

Υπό αυτό το πρίσμα μάλλον κάνουν καλά που δεν προσέρχονται στην ομιλία Ζελενσκι στη Βουλή. Είναι μια ευκαιρία να ξεχωρίσει η ήρα από το στάρι και το ψευτο-θρίλερ από το πραγματικό πολεμικό δράμα.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ