Πρωταθλητές στο μπάχαλο
danikas_dimitris

Δημήτρης Δανίκας

Πρωταθλητές στο μπάχαλο

Επιστρέφω στο μπάχαλο, τις φοιτητικές εστίες και τις συμμορίες. Πράγματα και καταστάσεις που ούτε ο πιο νοσηρός εγκέφαλος σεναριογράφων του Χόλιγουντ θα μπορούσε να επινοήσει. Εχουμε και λέμε

Αδιανόητο το γεγονός αυτής της παρατεταμένης, της ανήκουστης και πρωτοφανούς ασυλίας. Μα σε συμμορίες; Σε εγκληματίες; Ναι!

Αδιανόητο το γεγονός της ολοκληρωτικής παραλυσίας. Τόσο των θεσμών όσο και των φοιτητικών οργανώσεων. Σε παραλυσία οι πρυτανικές αρχές. Το ίδιο και οι καθηγητές. Το ίδιο και οι αρμόδιες υπηρεσίες όλων όσων διετέλεσαν, επί σειρά ετών, υπουργοί στο Παιδείας. Απίστευτο.

Αδιανόητο, επίσης το γεγονός, πως αυτή η γενικευμένη και παρατεταμένη παραλυσία, απ όλα τα κόμματα, απ όλες τις κυβερνήσεις, απ όλες τις φοιτητικές παρατάξεις και από πρυτάνεις και καθηγητές, σε αναγκάζει να υποπτεύεσαι ότι όλο αυτό το σκηνικό ήταν βολικό και σχεδόν σκηνοθετημένο.

Αδιανόητο επίσης το γεγονός πως δηλαδή μια τόσο μεγάλη και τόσο εγκληματική «αδιαφορία» δημιουργεί όλες τις προυποθέσεις, στρώνει το χαλί ώστε από πάνω της να περάσουν, να βολτάρουν και να φιγουράρουν έννοιες όπως κατασυκοφάντηση του φοιτητικού κινήματος. Και ακόμα διασυρμός του δημόσιου χαρακτήρα των πανεπιστημιακών ιδρυμάτων και καταρράκωση και ευτελισμός των πανεπιστημιακών θεσμών. Όπως καθηγητές και πρυτάνεις. Τι κάμανε; Απολύτως τίποτα.

Αδιανόητο ακόμα το γεγονός πως εξ αυτής της παραλυσίας και της διαρκούς ανομίας, δικαιολογείται, σχεδόν υιοθετείται απ όλα τα κόμματα, ιδιαιτέρως των αριστερόστροφων αντιλήψεων, η πρόταση για τη συγκρότηση πανεπιστημιακής αστυνομίας. Ναι έτσι ακριβώς. Με τη δική σας ανοχή και με την δική σας «αδιαφορία» συμβάλατε κι εσείς σύντροφοι του Περισσού στην εμφάνιση ενός τέτοιου κατασταλτικού μηχανισμού. Πως το λένε; Βάλατε κι εσείς το χεράκι σας. Απίστευτο.

Αδιανόητο, ακόμα, το γεγονός πως από τη μια φοιτητές, προερχόμενοι από χαμηλά, οικονομικά, στρώματα, δεν έβρισκαν καταλύματα. Επειδή ήταν κατηλειμένα από συμμορίτες και εγκληματίες. Και από την άλλη το ακόμα χειρότερο: από τα πορτοφόλια αυτών των φτωχών, των απλών μισθωτών του μόχθου, πληρώνονται οι επανορθώσεις και οι επισκευές κτιριακών συγκροτημάτων και άλλων γκρεμισμένων υποδομών. Που μετά μανίας σαν μπουλντόζες, επιδίδονταν και επιδίδονται όλοι αυτοί οι χαβαλετζήδες και μπαχαλομακάκες. Μα επιτέλους με ποιους είστε; Με τους συμμορίτες; Με τους μπαχαλάκηδες;

Κλείσιμο
Αδιανόητη, ακόμα, η ταύτιση, έτσι ακριβώς, των φοιτητικών αγώνων με την ανομία και την καταστροφική μανία. Ολων αυτών των στοιχείων που όχι μόνο είναι ξένα προς κάθε έννοια πανεπιστημιακών γνώσεων, πολιτιστικής καλλιέργειας και ιδεολογικών αναζητήσεων, αλλά από πάνω είναι τόσο εχθρικά προς όλα αυτά.

Κοντολογής λοιπόν. Με τη περίεργη σιωπή σας και με την τυφλή αντιπολιτευτική σας μανία καταφέρατε το αδιανόητο. Το πρώτο, να εκχωρήσετε λευκή επιταγή σε όλα αυτά τα μέτρα και τις μεταρρυθμιστικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας. Το δεύτερο, να ταυτίσετε το μπάχαλο με τις φοιτητικές ανησυχίες. Το τρίτο, να πριμοδοτήσετε την ανομία. Και το τέταρτο, να συμβάλλετε στην κατασυκοφάντηση κάθε αυθεντικής αριστερής πορείας. Στρώνετε τον δρόμο προς την ιδιωτικοποίηση της Παιδείας.

Εν τέλει σύντροφοι για μια ακόμα φορά μπάχαλο τα κάματε. Θα τρίζουν τα κόκκαλα του αείμνηστου Χαρίλαου που έλεγε «πρώτοι στους αγώνες, πρώτοι στα θρανία».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ