Τεχνολογικός εξοπλισμός για την ενίσχυση της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης στα σχολεία της χώρας

Τεχνολογικός εξοπλισμός για την ενίσχυση της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης στα σχολεία της χώρας

Η Anytime προσφέρει 1.500 tablets σε δημόσια σχολεία της χώρας που έχουν ανάγκη, σε μια προσπάθεια να στηρίξει το έργο του Υπουργείου Παιδείας 

exapostaseos_ekpaideusi

Λύσεις με τη βοήθεια της τεχνολογίας, αλληλεγγύη και συλλογικές προσπάθειες, για να οργανωθεί κατά το δυνατόν καλύτερα η εξ αποστάσεως εκπαίδευση για τους μαθητές ολόκληρης της χώρας. Μπορεί η πανδημία και η κρίση που δημιούργησε ο Covid-19 να έφερε τα πάνω κάτω και στον τομέα της Παιδείας, η τεχνολογία όμως προσφέρεται στην αντιμετώπιση των ανατροπών για την περίοδο των έκτακτων μέτρων και ταυτόχρονα θέτει τις συνθήκες για μια πιο στενή “γνωριμία” μαθητών και δασκάλων με τις ψηφιακές δεξιότητες, στο πλαίσιο της σύγχρονης διδασκαλίας.

Ήδη, οι συμμετοχές των σχολείων στο διαδικτυακό εκπαιδευτικό σύστημα, που έστησε το Υπουργείο Παιδείας έχουν ξεπεράσει τις αρχικές προσδοκίες, δεδομένο, που εξηγεί ότι η εκπαιδευτική κοινότητα αντέδρασε θετικά στην πρωτοβουλία των αρμόδιων αρχών, προκειμένου να μη διακοπεί η μαθησιακή διαδικασία.

Μάλιστα, σύμφωνα με την υπουργό Νίκη Κεραμέως «Η διαδικτυακή πλατφόρμα είναι ιδιαιτέρως απλή στη χρήση της. Κάθε εκπαιδευτικός διαθέτει μια εικονική τάξη με την οποία οι μαθητές συνδέονται και έχει τη δυνατότητα να μοιραστεί μαζί τους υλικό (έγγραφα, παρουσιάσεις), να διαμοιραστεί μαζί τους την οθόνη τους, ενώ μπορεί ακόμη να επιβάλει απόλυτη σιγή στην τάξη, και οι μαθητές μπορούν να ζητήσουν το λόγο και να υποβάλουν ερωτήσεις. Υπάρχει συνεπώς πλήρης διάδραση εκπαιδευτικού και μαθητών. Για όσους μαθητές τυχόν δε διαθέτουν την κατάλληλη υποδομή για διαδικτυακή σύνδεση, η συμμετοχή στη διαδικτυακή πλατφόρμα δύναται να γίνει και μέσω τηλεφωνικής σύνδεσης με αστική χρέωση».

Ωστόσο, υπάρχουν μαθητές και εκπαιδευτικοί που δεν έχουν τον απαραίτητο εξοπλισμό, ώστε να ενσωματωθούν ισάξια στην ψηφιακή εκπαιδευτική συνθήκη. Γι’ αυτό και η Anytime μερίμνησε έτσι ώστε, να συμβάλλει στην εξεύρεση λύσεων για τους μαθητές που έχουν ανάγκη, προφέροντας σε δημόσια σχολεία της επικράτειας, που έχουν τη μεγαλύτερη ανάγκη, 1.500 tablets Huawei T3 9.6". Πρόκειται για μια κίνηση εκ μέρους του ασφαλιστικού brand να συμβάλλει στην εθνική προσπάθεια να ενισχυθεί η Δημόσια Παιδεία και να εξασφαλιστεί στην επόμενη γενιά της κοινωνία μας πρόσβαση στη γνώση.

Άλλωστε, η Anytime είναι ένα ασφαλιστικό brand που «γεννήθηκε» και εξελίσσεται σε digital περιβάλλον, ακολουθώντας και υιοθετώντας τις λύσεις που προσφέρει η τεχνολογία για μια καλύτερη καθημερινότητα. Όραμά της είναι ένας κόσμος, όπου όλοι οι άνθρωποι θα απολαμβάνουν με αισιοδοξία την κάθε ημέρα. Σε αυτό το πλαίσιο, αξιοποιεί τις διευκολύνσεις, που προσφέρει ο τεχνολογικός εξοπλισμός και συμβάλλει, ώστε να μην υπάρχουν διακρίσεις στη μαθησιακή ανάπτυξη των παιδιών εκτός των σχολικών αιθουσών. Και παρά τη δυσμενή πραγματικότητα, που βιώνουμε όλοι, η δράση μέσω ενός ψηφιακού περιβάλλοντος μπορεί να αποβεί  χρήσιμη και δημιουργική.  Γι' αυτό και συνδράμει με σκοπό οι νέες προσεγγίσεις να δημιουργήσουν επιθυμία για μάθηση σε όσο το δυνατόν περισσότερα παιδιά.
«Αποτελεί, η πρωτόγνωρη κατάσταση και για την εκπαίδευση, μια ευκαιρία θετικής ανάγνωσης των προκλήσεων ειδικότερα για τα παιδιά. Γνωρίζοντας άριστα τα πλεονεκτήματα των online διαδικασιών, πιστεύουμε στην προστιθέμενη αξία των ψηφιακών δυνατοτήτων για τη μάθηση, Με την προσφορά αυτή αλλά και συναφείς ενέργειες, στεκόμαστε δίπλα στους μαθητές, τις οικογένειές τους και τους εκπαιδευτικούς, αναγνωρίζοντας το σημαντικό ρόλο της εκπαίδευσης, της ενίσχυσης των ψηφιακών δεξιοτήτων και του Υπουργείου Παιδείας» τονίζει σχετικά ο Γιάννης Καντώρος, Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου INTERAMERICAN, στον οποίο ανήκει η Anytime. συμπληρώνοντας ότι αξίζει  κάθε στιγμή περισσότερη πρόσβαση στη γνώση

 

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης