Γιατί να επιλέξτε «πράσινη» ενέργεια

Γιατί να επιλέξτε «πράσινη» ενέργεια

Η nrg, ένας ολοκληρωμένος ενεργειακός πάροχος που προσφέρει λύσεις στον οικιακό, τον εμπορικό αλλά και το βιομηχανικό χρήστη, πρωτοπορεί με καινοτόμα προγράμματα όπως το nrg Green, που δίνει τη δυνατότητα στους πελάτες να καταναλώνουν ρεύμα που προέρχεται αποκλειστικά από ΑΠΕ.

nrg
Τα τελευταία χρόνια τα αποτελέσματα της αλόγιστης χρήσης των φυσικών πόρων γίνονται έντονα αντιληπτά μέσα από τις δυσάρεστες εκφάνσεις της κλιματικής αλλαγής: την αισθητή αλλαγή του κλίματος στον πλανήτη και τη συνεχή αύξηση της θερμοκρασίας του. Οι επιστήμονες διεθνώς επισημαίνουν πως είναι ώρα η τεχνολογική μας πρόοδος να αξιοποιηθεί κατάλληλα και προς όφελος του περιβάλλοντος και με τη χρήση καινοτόμων τεχνολογιών, να επιτευχθεί καλύτερη αξιοποίηση φυσικών πόρων, αποτελεσματικότερη χρήση τους και αρμονία με το περιβάλλον και τα οικοσυστήματα.

Έτσι, προκειμένου να αντιμετωπιστεί η Κλιματική Αλλαγή δίνεται όλο και περισσότερη έμφαση στην ανάπτυξη των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ), οι οποίες είναι μέθοδοι παραγωγής ενέργειας που προέρχονται από φυσικές διαδικασίες (όπως ο άνεμος, η γεωθερμία, οι υδάτινες ροές). Οι ΑΠΕ αποτελούν μια εναλλακτική επιλογή, πιο φιλική προς το Περιβάλλον, καθώς για την απόδοσή τους δεν χρειάζεται να υπάρξει κάποια ενεργειακή παρέμβαση, αλλά προκύπτουν από την υπάρχουσα ενεργειακή ροή στη φύση, ενώ πρακτικά δεν εξαντλούν κάποιο ορυκτό φυσικό πόρο, αλλά αξιοποιούν τον άνεμο ή το ηλιακό φως για την παραγωγή ενέργειας.

Ειδικότερα, στο χώρο της παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας η αρνητική επίδραση στο Περιβάλλον προκύπτει σε μεγάλο βαθμό από την καύση ορυκτών καυσίμων. Το φαινόμενο αυτό μπορεί να αποφευχθεί πλήρως με την χρήση Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας. Σύμφωνα με μελέτη του Εθνικού Εργαστηρίου Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας του Υπουργείου Ενέργειας των ΗΠΑ, η μείωση των εκπομπών του τομέα της ηλεκτρικής ενέργειας θα μπορούσε να φτάσει μέχρι και το 81% με την αξιοποίηση των ΑΠΕ, κάτι πραγματικά εκπληκτικό και σωτήριο. Σε αντίθεση με τους σταθμούς παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από άνθρακα και φυσικό αέριο, ΑΠΕ όπως, τα αιολικά ή ηλιακά πάρκα παράγουν ενέργεια χωρίς να επιβαρύνουν την ατμόσφαιρα.

Λαμβάνοντας υπόψη τα παραπάνω, τόσο τα κράτη της Ευρωπαϊκής Ένωσης όσο και χώρες εκτός αυτής υποστηρίζουν ένθερμα την υιοθέτηση ΑΠΕ, ενώ παράλληλα φροντίζουν για την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών. Σε αυτό το πλαίσιο, είναι θετικό ότι όλο και περισσότεροι άνθρωποι προσαρμόζουν τον τρόπο ζωής τους, τις καθημερινές τους δραστηριότητες και τις επιλογές τους με σκοπό την αντιμετώπιση της Κλιματικής Αλλαγής.
Κλείσιμο
prasinh_energeia

Πλέον, αυτό επιτυγχάνεται ακόμη και στην ηλεκτρική ενέργεια που καταναλώνει κάποιος στο σπίτι ή την επιχείρησή του.

Τώρα στην nrg, με τη σιγουριά της Motor Oil, οι πελάτες έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν να καταναλώσουν «Πράσινο» Ρεύμα. Αναλυτικά, μέσω της Συνδρομής nrg Green από την nrg σας δίνεται η δυνατότητα να αποκτήσετε Πράσινο Πιστοποιητικό για το σπίτι ή και την πολυκατοικία σας και να συμβάλετε από την πλευρά σας, στην προστασία του περιβάλλοντος. Επιλέγοντας τη Συνδρομή nrg Green, σας παρέχονται Εγγυήσεις Προέλευσης (ΕΠ) από Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας ή/και Συστημάτων Συμπαραγωγής Ηλεκτρισμού και Θερμότητας Υψηλής Απόδοσης (Σ.Η.Θ.Υ.Α.) κατά τα προβλεπόμενα στις διατάξεις του (Δ6/Φ1/οικ.8786/06.05.2010, ΦΕΚ 646 Β’ /14.05.2010). Οι Εγγυήσεις Προέλευσης είναι τα ηλεκτρονικά πιστοποιητικά, με τα οποία βεβαιώνεται ότι για την ηλεκτρική ενέργεια που καταναλώσατε σε συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, η nrg δέσμευσε αποκλειστικά στο όνομά σας, ισόποση ενέργεια, η οποία έχει παραχθεί από πιστοποιημένες Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας!

Έτσι, μπορείτε κάθε ημέρα να νιώθετε την ηθική ικανοποίηση ενός συνειδητοποιημένου καταναλωτή, που η αγορά μιας υπηρεσίας ωφελεί το περιβάλλον.

Στηρίξτε κι εσείς την πράσινη ενέργεια που παράγεται από 100% Ανανεώσιμες Πήγες Ενέργειας. Αποκτήστε τη Συνδρομή nrg Green, εύκολα και απλά!
Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την Συνδρομή nrg Green μπορείτε να επισκεφτείτε το www.nrg.gr ή να καλέσετε στο 18101!
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα