Ρολόι: Το σύμβολο του άντρα – Οδηγός για αρχάριους

Ρολόι: Το σύμβολο του άντρα – Οδηγός για αρχάριους

Λένε ότι η σωστή επιλογή ρολογιού ξεχωρίζει τους άντρες από τα αγόρια. Και είναι αλήθεια - Τι πρέπει να ξέρεις για το βασικό αξεσουάρ του αρσενικού φύλου 

Ρολόι: Το σύμβολο του άντρα – Οδηγός για αρχάριους
Λένε ότι η σωστή επιλογή ρολογιού ξεχωρίζει τους άντρες από τα αγόρια. Και είναι αλήθεια. Το ρολόι συνιστά το βασικό αξεσουάρ του αρσενικού, το οποίο -όπως κάθε αξεσουάρ- αποκαλύπτει πολλά για τον χαρακτήρα του κατόχου του, το πώς βλέπει ο ίδιος τον εαυτό του, το πώς θέλει οι άλλοι να τον βλέπουν, το πώς αντιμετωπίζει τον κόσμο...

Για τον σύγχρονο άνδρα, το ρολόι είναι σύμβολο που δείχνει τη «δύναμη» ή την επιρροή που μπορεί να έχει στην κοινωνία. Και μόνο γι’ αυτό, το ρολόι  είναι μια επιλογή που χρειάζεται σκέψη και προσοχή.

Κλείσιμο


Γι' αυτό και εμείς θα σε βοηθήσουμε να μάθεις αρχικά τα βασικά που πρέπει να γνωρίζεις πριν αποπειραθείς να κάνεις τη «μεγάλη» αγορά.

Ο βασικός μηχανισμός του ρολογιού είναι όλος του ο «κόσμος», με τους Ελβετούς και τους Ιάπωνες να κονταροχτυπιούνται για το βραβείο του καλύτερου. 

Οι μηχανισμοί που δείχνουν εξαιρετική συμπεριφορά όλα αυτά τα χρόνια στα ρολόγια χειρός είναι:

Ο αυτόματος μηχανισμός, που λειτουργεί κατά κύριο λόγω με την κίνηση του χεριού. «Κουβαλάει» την ιστορία της ωρολογοποιίας εκατοντάδων ετών και θεωρείται «ζωντανός οργανισμός». Ένας αξιόπιστος αυτόματος μηχανισμός, σίγουρα φέρει την σφραγίδα μεγάλων (κυρίως) Ελβετικών οίκων ωρολογοποιίας, που μετρούν με ακρίβεια τα λεπτά και την ώρα. Το αυτόματο ρολόι, μπορεί να μην επιδέχεται μπαταρία για να δουλέψει αλλά, χρειάζεται ιδιαίτερη φροντίδα και τακτικό service. 



Ο μηχανικός κουρδιστός, που για να λειτουργήσει ο μηχανισμός, πρέπει να κουρδίσουμε την κορώνα χειροκίνητα.

Ο quartz που λειτουργεί με μπαταρία και έχει εξαιρετική ακρίβεια 

Ο kinetic, που είναι κάτι μεταξύ quartz και αυτόματου και φορτίζει με την κίνηση 

Ο spring drive, που είναι μηχανικός μηχανισμός 

Ο eco drive, που λειτουργεί – φορτίζει, με φυσικό ή τεχνητό φως.



Πριν λοιπόν διαλέξεις το ρολόι σου, πρώτα μάθε για την «καρδιά» του. Γιατί εκτός από την εξωτερική εμφάνιση και τη φινέτσα του, πρέπει να είναι διαχρονική και ασφαλής επιλογή, που σε βγάλει ασπροπρόσωπο. 


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης