James Bond: H επιτομή του άντρα

James Bond: H επιτομή του άντρα

Δείτε ποιοι ηθοποιοί άφησαν το σημάδι τους στην πιο "αντρική" σειρά ταινιών του πλανήτη

James Bond: H επιτομή του άντρα
Πολλοί ηθοποιοί έχουν ενσαρκώσει το ρόλο του James Bond του συγγραφέα Ian Fleming. Μερικοί με τεράστια επιτυχία, και άλλοι με παροδική. Πολλοί τυποποιήθηκαν, αλλά άλλοι έχουν γκάμα ταινιών που τους έχει κάνει αξέχαστους στους σινεφίλ παγκοσμίως.


Ο πρώτος, και καλύτερος

Κλείσιμο
Ο Sean Connery ήταν ο πρώτος ηθοποιός ο οποίος ενσάρκωσε τον James Bond του Ian Flemming στην μεγάλη οθόνη. Ο Connery μεγάλωσε σε μία εργατική γειτονιά του Εδιμβούργου. Εισήλθε στο Πολεμικό Ναυτικό σε νεαρή ηλικία και μετά “πέρασε” από διάφορες δουλειές όπως οικοδόμος, ναυαγοσώστης και λούστρος. Στον ελεύθερό του χρόνο απολάμβανε το bodybuilding. Αυτό το χόμπι τον οδήγησε στο modelling και σε μικρές θεατρικές εμφανίσεις οι οποίες συμπεριλάμβαναν την μαθητεία υπό του Σουηδού χορευτή Yat Malmgren. Aυτή η εμπειρία του έδωσε την αντρική χάρη και τον αέρα αυτοπεποίθησης που αναζητούσαν οι παραγωγοί Albert R. Broccoli και Harry Saltzman όταν έψαχναν για τον πρώτο τους Bond. Ο Connery κέρδισε το Lifetime Achievement award στις Χρυσές Σφαίρες του 1996 και έγινε Sir το 2000, εν μέσω πολλών βραβείων.



Λίστα εμφανίσεων ως James Bond:

Dr. NO (1962)
From Russia With Love (1963)
Goldfinger (1964)
Thunderball (1965)
You Only Live Twice (1967)
Diamonds Are Forever (1971)


Η μοναδική παρουσία του

Ο George Lazenby επωμίστηκε τον δύσκολο ρόλο του να ακολουθήσει τον Sean Connery. Ο Lazenby, γεννηθείς στην Αυστραλία, ήταν ένα από τα πιο καλοπληρωμένα αντρικά μοντέλα της Ευρώπης όταν τον είδε ο Albert R. Broccoli στο κουρείο του Dorchester Hotel. H φυσική του παρουσία και ενέργεια του έδωσαν το ρόλο του Bond, αλλά δεν μετατράπηκε σε μακροχρόνια υπόθεση.



Λίστα εμφανίσεων ως James Bond:

On Her Majesty's Secret Service (1969)



O δεύτερος “κλασσικός”

Ο Roger Moore έφερε τα αστεία, τις ατάκες και τις εξυπνάδες στο ρόλο του 007, τα περισσότερα εκ των οποίων ήταν δικά του. Ο Moore γεννήθηκε στο Λονδίνο και εργαζόταν σε ένα στούντιο animation για την παραγωγή ταινιών μικρού μήκους του Βρετανικού Γραφείου Πολέμου. Η αρτιστική του περιπέτεια δεν σταμάτησε εκεί αφού φοίτησε στο Royal Academy of Dramatic Arts πριν κληθεί για τη θητεία του το 1945. Μετά από αυτήν έπαιξε σε διάφορους ρόλους της τηλεόρασης και του θεάτρου, καταφέρνοντας να αποκτήσει τον ηγετικό τίτλο στη θρυλικη σειρά “The Saint” από το 1962 εώς το 1969. Τον μελετούσαν ως πιθανό Bond το 1968 πριν τελικά επιλεχθεί το 1972. H γοητεία του, η καλή του παρουσία και η εργατική ηθική του τον έκαναν έναν από τους πιο ποθητούς Bond του κοινού και των συντελεστών συνάμα. Ο ίδιος χρίστηκε Sir το 2003 για την φιλανθρωπική του εργασία με την UNICEF.



Λίστα εμφανίσεων ως James Bond:

Live And Let Die (1973)
The Man With The Golden Gun (1974)
The Spy Who Loved Me (1977)
Moonraker (1979)
For Your Eyes Only (1981)
Octopussy (1983)
A View To A Kill (1985)



O “σκληρός”

Ο Timothy Dalton θα είναι πάντα ο πιο “σκληρός” και άκαρδος Bond ο οποίος αντιπροσωπεύει αρκετά πειστικά τα γνήσια βιβλία του Fleming. Ο ίδιος ο Dalton γεννήθηκε το 1946 στο Colwyn Bay της Ουαλίας και φοίτησε στην Royal Academy of Dramatic Art. Η παρουσία του στην θεατρική σκηνή τον έφερε γρήγορα στα φώτα της διασημότητας. Τον προσέγγισαν για να παίξει τον Bond to 1968 αλλά αρνήθηκε αφού ήταν μόνο 25 ετών. Ο Dalton πήρε τον ρόλο το 1987 και υποδύθηκε έναν σκληρότερο και λιγότερο συμπαθή αλλά πάντα γοητευτικό Bond.



Λίστα εμφανίσεων ως James Bond:

Τhe Living Daylights (1987)
License To Kill (1989)


O “παλιός-νέος”

Η παρουσία του Pierce Brosnan ως 007 γοήτευσε σε έναν νέο κόσμο, μετα-Ψυχροπολεμικό, με νέες τεχνολογίες. Ο ίδιος γεννήθηκε στην Ιρλανδία το 1953 και είχε μία μακρά καριέρα ως καλλιτέχνης πριν παίξει στο “The Red Devil Battery Sign” του Tennessee Williams στο Λονδίνο. Μετά από τη νύμφευσή του με το πρώην Bond girl Cassandra Harris, ο Brosnan ήταν πιθανή επιλογή για 007 το 1986 αλλά δεν μπόρεσε επειδή έπαιζε στη δραματική τηλεοπτική σειρά “Remington Steele”. Έβαλε το κοστούμι του Bond το 1995. Toυ απεδόθη η τιμή ΟΒΕ από την Βασίλισσα Ελισάβετ Β' το 2003 για την συνεισφορά του στην Βρετανική κινηματογραφία.



Λίστα εμφανίσεων ως James Bond:

Goldeneye (1995)
Tomorrow Never Dies (1997)
The World Is Not Enough (1999)
Die Another Day (2002)


O Bond του 21oυ αιώνα

Ο Daniel Craig έφερε την ωμότητα, τον κίνδυνο, τον ρεαλισμό που έλειπαν από τις ταινίες James Bond, με την επαναφορά της σειράς. Ο ίδιος γεννήθηκε στο Chester της Αγγλίας το 1968 και δούλεψε στην τηλεόραση και στο σινεμά με μερικούς από τους καλύτερους ηθοποιούς και σκηνοθέτες στον κόσμο, όπως τον μετέπειτα σκηνοθέτη του Skyfall και του Spectre, Sam Mendes. Αν και δανείστηκε χαρακτηριστικά από όλους σχεδόν του προηγούμενους Bond, ο ίδιος τον επαναπροσδιόρισε σε ένα προφίλ που ταιριάζει στον 21ο αιώνα.



Λίστα εμφανίσεων ως James Bond:


Casino Royale (2006)
Quantum Of Solace (2008)
Skyfall (2012)
Spectre (2015)
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης