LIVE

Κορωνοϊός

Μετανάστης στη Βραζιλία ο Λυμπέρης

Μετανάστης στη Βραζιλία ο Λυμπέρης

Εντονες φήμες θέλουν τον εκδότη να διαπραγματεύεται την έκδοση κάποιων από τα περιοδικά του αμερικανικού 
εκδοτικού κολοσσού Condé Nast που εκπροσωπούσε στην Ελλάδα στη ραγδαία αναπτυσσόμενη χώρα της Λατινικής Αμερικής

Από τότε που ανακοίνωσε το τέλος της εκδοτικής του εταιρείας, με εκείνη τη δραματική επιστολή που έγραψε ρίχνοντας τις ευθύνες για την καταστροφή του στην οικονομική κρίση, στο κράτος και τις τράπεζες, ο κ. Αντώνης Λυμπέρης επαναλαμβάνει σε όσους τον ρωτούν για το μέλλον του την ίδια φράση: «Ο,τι και να κάνω, αποκλείεται να ξανακάνω δουλειές στην Ελλάδα».


Ισως, λοιπόν, λόγω αυτής της επίμονης φράσης, να ξεκίνησαν από τα περασμένα Χριστούγεννα και οι φήμες που υποστήριζαν ότι ο κ. Λυμπέρης «ψάχνεται να κάνει μπίζνες στο εξωτερικό». Μόνο που, όπως γίνεται συνήθως με τις φήμες που δεν διαψεύδονται εν τη γενέσει τους, το σενάριο «οι διεθνείς μπίζνες του Λυμπέρη» τις τελευταίες μέρες αποκτά όλο και μεγαλύτερο σασπένς. Σύμφωνα, λοιπόν, με όσα ακούγονται στους επιχειρηματικούς κύκλους, ο κ. Λυμπέρης πέρασε περίπου έναν μήνα στο Ρίο της Βραζιλίας και στη Νέα Υόρκη χτίζοντας το comeback του. Οι ίδιες πληροφορίες υποστηρίζουν ότι κατάφερε να πείσει τους Αμερικανούς πρώην συνεργάτες του στον εκδοτικό κολοσσό της Conde Nast, με τους οποίους εξέδιδε στην Ελλάδα τα περιοδικά «Vogue», «Conde Nast Traveller», «Lucky», «Glamour» και «Men’s Health», να του δώσουν το «πράσινο φως» ώστε να προχωρήσει στην έκδοση κάποιων από αυτά τα περιοδικά στη Βραζιλία - εκτός από τη «Vogue» που εκδίδεται ήδη. Το ίδιο, λένε, έχει συμβεί και με το ισπανικής ιδιοκτησίας «HELLO!», που ήδη έχει μεγάλη διείσδυση στη Λατινική Αμερική με εκδόσεις στο Μεξικό, στη Χιλή, στο Περού, στη Βενεζουέλα, στην Κολομβία, στην Αργεντινή, στο Εκουαδόρ και το Πουέρτο Ρίκο, αλλά όχι στη Βραζιλία που αγαπάει το γκλάμουρ και τους σταρ όσο και οι γειτονικές της χώρες. Χρηματοδότες

Λέγεται επίσης ότι έχει ήδη κάνει επαφές με Ελληνες που ζουν και επιχειρούν εκεί, προσπαθώντας να χαρτογραφήσει τις εκδοτικές ανάγκες της χώρας αλλά και να βρει χρηματοδότες. «Γιατί, όμως, στη Βραζιλία;» ρωτήσαμε κάποιον που υποστηρίζει ότι γνωρίζει τις τελευταίες κινήσεις του κ. Λυμπέρη. «Νομίζω ότι την ιδέα τού την έδωσαν από την Conde Nast. Επίσης η Βραζιλία είναι μια χώρα που αναπτύσσεται ραγδαία εκδοτικά, αγαπά πολύ οτιδήποτε έχει λάμψη και celebrities και μπορεί η εταιρεία του κ. Λυμπέρη να έκλεισε βίαια, ωστόσο η συνεργασία του με τους Αμερικανούς ήταν πάντα καλή και τον εμπιστεύονται. Εξάλλου μπορεί να έχει άλλα χρέη η εταιρεία, οι Αμερικανοί, όμως, είναι πληρωμένοι», υποστηρίζει.   

Στο μεταξύ, η αλήθεια είναι ότι ακόμη κι αν ήθελε ο κ. Λυμπέρης να ξεκινήσει μια νέα επιχειρηματική δραστηριότητα στην Ελλάδα, δύσκολα θα τα κατάφερνε. Με τεράστια χρέη στα ασφαλιστικά ταμεία και τις τράπεζες, την απόρριψη της αίτησής του για  πτώχευση μόλις την περασμένη Παρασκευή από το δικαστήριο και απλήρωτους τους πρώην εργαζομένους του, οποιαδήποτε περιουσιακά του στοιχεία κινδυνεύουν με άμεση κατάσχεση. 

Την ίδια ώρα που η σύζυγός του κυρία Ελενα Μακρή-Λυμπέρη εργάζεται ως σύμβουλος έκδοσης στην εκδοτική εταιρεία των Κοντομηνά - Φιλιππόπουλου με την επωνυμία Alpha Editions που εκδίδει τα περιοδικά που δημιούργησαν οι εκδόσεις Λυμπέρη, όπως τα «ΕΓΩ», «7 Μέρες TV», «Τηλεκοντρόλ» και το ισπανικό «HELLO!», μια ανώνυμη καταγγελία στο Ταμείο των εργαζομένων, το ΕΤΑΠ-ΜΜΕ, κατηγορεί τον κ. Λυμπέρη ότι με μια σειρά ενεργειών του αφαίρεσε πολύ σημαντικά περιουσιακά στοιχεία από την εταιρεία του, τα οποία θα μπορούσαν να πουληθούν ή να πλειστηριαστούν. 

Οι τίτλοι

Σύμφωνα με την καταγγελία, στις 3 Αυγούστου του 2012 ο δικηγόρος της εταιρείας Liberis Publications κατέθεσε δήλωση παραίτησης στο υπουργείο Ανάπτυξης από τα σήματα «7 Μέρες TV» και «ΕΓΩ», τους πιο πετυχημένους εμπορικά τίτλους δηλαδή των εκδόσεων Λυμπέρη. Εναν μήνα αργότερα τα σήματα διαγράφηκαν από το υπουργείο Ανάπτυξης κι έτσι η εταιρεία του κ. Λυμπέρη έπαψε να είναι δικαιούχος τους. Παρ’ όλα αυτά, τα περιοδικά συνέχιζαν να εκδίδονται κανονικά μέχρι και την ημέρα που ανακοινώθηκε η αναστολή της κυκλοφορίας τους τον Νοέμβριο. Την ίδια εκείνη περίοδο, σύμφωνα πάντα με την καταγγελία που αναφέρει συγκεκριμένες ημερομηνίες και αριθμούς αιτήσεων, τα ίδια σήματα κατατέθηκαν ως κοινοτικά από δύο κυπριακές εταιρείες. Οι αιτήσεις των κυπριακών εταιρειών υπογράφονται από τον ίδιο δικηγόρο που χρησιμοποίησε και ο κ. Λυμπέρης. Ετσι τυπικά τα περιοδικά «7 Μέρες TV», «ΕΓΩ», «Status» και «Τηλεκοντρόλ» είχαν δικαιούχους πια τις κυπριακές εταιρείες Sunflower Co Ltd και Yellow-Divine Ltd. Στις 2 Νοεμβρίου του 2012 ο κ. Λυμπέρης κατέθεσε και πάλι στο υπουργείο Ανάπτυξης τα σήματα των «7 Μέρες TV» και «ΕΓΩ». Η κίνηση ήταν ατυχής και απορρίφθηκε αφού είναι γνωστό ότι στις περιπτώσεις των σημάτων ισχύει η προτεραιότητα. Οποιος καταθέσει πρώτος το σήμα παίρνει και την ιδιοκτησία του. Στην περίπτωση αυτή το είχαν καταθέσει οι κυπριακές εταιρείες, σύμφωνα πάντα με την καταγγελία που έφτασε στο ασφαλιστικό ταμείο των εργαζομένων. 

Πέντε ημέρες αργότερα ο κ. Λυμπέρης, με τη γνωστή επιστολή προς τους εργαζομένους του, ανακοίνωνε το κλείσιμο της εταιρείας του. «Η ελπίδα πεθαίνει τελευταία και για μας σήμερα, Τετάρτη 7 Νοεμβρίου, σας ανακοινώνω ότι πέθανε. Πέθανε παίρνοντας μαζί της τους κόπους και τα όνειρα 32 ετών. Σταθήκαμε όλοι στο ύψος μας, παλέψαμε, επιμείναμε, προσπαθήσαμε. Δεν χάσαμε. Δεν ήταν μια μάχη, αλλά ένας άνισος ατέρμων, καταδικασμένος και προδομένος αγώνας ενάντια στην παράνοια και το παράλογο που διακατέχει πλέον τη χώρα μας», έγραφε μεταξύ άλλων ο εκδότης. Μία εβδομάδα μετά, στις 14 Νοεμβρίου 2012, ανακοινωνόταν η ίδρυση της νέας εκδοτικής εταιρίας Alpha Editions που θα εξέδιδε στο εξής τα εβδομαδιαία περιοδικά που μέχρι τότε εξέδιδε ο κ. Λυμπέρης. Ανάμεσά τους και το «7 Μέρες TV», το «Τηλεκοντρόλ» και το «ΕΓΩ weekly». 

Κοινωνικά ο κ. Λυμπέρης έχει μάλλον αποκλείσει τον εαυτό του, αφού άνθρωποι που τον ξέρουν λένε ότι βγαίνει σπάνια από το σπίτι του, περνώντας το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας προσπαθώντας να τακτοποιήσει τις υποθέσεις του, μιλώντας με τους δικηγόρους του και κάνοντας ταξίδια κατά άλλους στη Βραζιλία και κατά άλλους στο Μαϊάμι, αγαπημένο του κάποτε τόπο διακοπών τον μήνα Φεβρουάριο.

Την ίδια ώρα οι πρώην εργαζόμενοι των εκδόσεων Λυμπέρη, που πρόσφατα γέμισαν τους δρόμους της Κηφισιάς με φυλλάδια που καταγγέλλουν τον πρώην εργοδότη τους, υποστηρίζουν ότι με τη βοήθεια του δικηγόρου τους, εργατολόγου κ. Δημήτρη Περπατάρη, θα συνεχίσουν τον αγώνα τους μέχρι τέλους και θα χρησιμοποιήσουν κάθε στοιχείο που πέφτει στην αντίληψή τους. 
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

Ρoή Ειδήσεων

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

ΣΧΟΛΙΑ (8)

ΞΥΠΝΗΣΤΕ!

Μόνο στο Ελλαδιστάν γίνονται αυτά!!!!! Λαϊκά δικαστήρια τώρα!!!!!!!!!!!!!

ΓΙΑ ΔΕΣΙΜΟ

Εσύ ρε απατεώνα είσαι ακόμα ελεύθερος; Έχεις και μούτρα και τολμάς να λες πως θα κάνεις νέα επιχειρηματικά ανοίγματα; Ρε σα δε ντρέπεσαι; Δεν παίρνεις καλύτερα μια πέτρα να δέσεις στο λαιμό σου να πέσεις στο Φάληρο να μας κάνεις τη χάρη να δώσεις και το παράδειγμα για το τί σόι κατάλξηξ πρέπει να έχουν τα κλεφτρόνια της χρονιάς (που εξάλλου εσύ βράβευες με σχετικό θεσμό); Ρε ουστ από δω, λαμόγιο! Αλλά τί να περιμένει κανείς από τα copy paste της φατρίας Κωστόπουλου... Χαιλίκια με δανεικά κι αγύριστα, εκμετάλλευση συνεργατών - προμηθευτών κ.ο.κ., ληστρική επιδρομή στις ασφαλιστικές εισφορές, ανύπαρκτες καταβολές φόρων, υφαρπαγή περιουσιών που κτίστηκαν με κλεμμένα προφανώς λίγο πριν το γκραν φινάλε και ύστερα ως νέοι τάχα μας Μεσσίες δυναμικό come back σε άλλες αγορές ιθαγενών! Αλήθεια, ο Ζαμπούνης και η Ρούνικ ακολουθούν τα βήματά του; Ποιοί του κάνουν αβάντα; Ο κουμπάρος του ΑΛΦΑ - ο αναμάρτυτος, αυτός που ακόμα τον κυνγούν σε Γερμανία και Ν. Αφρική - τί ρόλο βαράει; Ο άλλος, ο ακάλυπτος του Τύπου, το κολλητάρι του Κρητικού Πετρελαιά τί ρόλο παίζει επίσης; Λέγεται πως τσέπωσε τζάμπα μερικούς τίτλους εντύπων εν μια νυκτί; Κουμπάρος κι αυτός;

ΓΕΝΝΑΔΙΟΣ

ΑΛΗΤΕΙΑ ΑΛΗΤΕΙΑ ΑΛΗΤΕΙΑ 

φυλακη

εξω ειναι αυτος? καλα, εδω πιανουν εναν ανθρωπάκο αν χρωσταει 5000 φπα και τον κλεινουν μεσα στο αυτοφωρο χωρις σουπα μουπες. αυτη η μαιμου ειναι ακομα εξω και λογαριαζει μελλοντικες μπιζνες? χρωσταει τον ιδρωτα των εργαζομενων και δεν λογαριαζει αν εχουν να ταισουν τα παιδιά τους και κανει βολτα με το σκυλο ελευθερος και δηθεν θλυμενος? μονο τα λαικα δικαστηρια θα σωσουν το τοπο απο τα επιχειρηματικά λαμογια όπως και τα πολιτικά. μονο τοτε θα ελευθερωθει η πατριδα και θα σωθουν οι ελληνες. σφ@λι@ρες και γιαουρτια αδερφια οπου τους βρείτε, μην τους αφήνετε να κυκλοφορούν  

Διγαμμα

Προετοιμαζοταν μηνες γι αυτο το συμβαν,μετεφερε οτι μπορουσε να πλειστηριαστει απο την εταιρια του,η εταιρια που δουλευει η γυναικα του ειναι στην πραγματικοτητα δικη του με τους αχυρανθρωπους να παιρνουν γερο μπαξισι.ο ορισμος του λαμογιοεπιχειρηματια φουσκα στην Ελλαδα της μεταπολλιτευσης.

ΝΑ ΚΑΤΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟ

Ένα λαμόγιο λιγότερο για την Ελλάδα.

Ουστ

Αυτός δεν είναι που έδινε το βραβείο για τον επιχειρηματία της χρονιάς? βραβείο λαμόγιας!

ΑΗΔΙΑΣΜΕΝΟΣ ΑΝΕΡΓΟΣ

ΛΥΜΠΕΡΗΣ, από όπου κι αν τον πιάσεις διαπλοκή, σαπήλα, ψευδοχαήλίκια με τενεκεδένια παπούτσια και εσάνς κουτοπονηροβλαχιάς. Δεν του έχουν πει καλά, οι συνήγοροι του υφαρπαγέα ότι υπάρχουν και διασυνοριακοί εκτελεστοί τίτλοι και όπου κι αν σταθεί και όπου κι αν βρεθεί μπορεί να του κατάσχουν και τα σώβρακα.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης