Σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας ΗΠΑ: Πρέπει να είμαστε έτοιμοι για στρατιωτική παρέμβαση στη Βόρεια Κορέα

Σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας ΗΠΑ: Πρέπει να είμαστε έτοιμοι για στρατιωτική παρέμβαση στη Βόρεια Κορέα

Ο αντιστράτηγος, McMaster κάλεσε άλλες παγκόσμιες δυνάμεις να εμποδίσουν το βορειοκορεατικό καθεστώς από την ανάπτυξη πυρηνικού οπλοστασίου

Σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας ΗΠΑ: Πρέπει να είμαστε έτοιμοι για στρατιωτική παρέμβαση στη Βόρεια Κορέα
Ο Αμερικανός Σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας είπε πως η Αμερική θα πρέπει να είναι «προετοιμασμένη» για να αναλάβει στρατιωτική δράση εναντίον της Βόρειας Κορέας .

Ο αντιστράτηγος, McMaster κάλεσε άλλες παγκόσμιες δυνάμεις να εμποδίσουν το βορειοκορεατικό καθεστώς από την ανάπτυξη πυρηνικού οπλοστασίου, λέγοντας ότι το κράτος ενήργησε με «καθαρή περιφρόνηση απέναντι στη διεθνή κοινότητα».

Αν και είπε ότι η κυβέρνηση Trump θα προτιμούσε να «συνεργαστεί με άλλους» για να επιλύσει το ζήτημα μιας «μικρής στρατιωτικής δράσης», ο McMaster δήλωσε ότι οι ΗΠΑ θα πρέπει να είναι προετοιμασμένες για παρέμβαση μόνο από τις ένοπλες δυνάμεις της.

Κλείσιμο
«Η Βόρεια Κορέα αποτελεί μια σοβαρή απειλή για τις Ηνωμένες Πολιτείες, τους συμμάχους μας στην περιοχή, τη Νότια Κορέα και την Ιαπωνία... αλλά και την Κίνα. Και γι 'αυτό είναι σημαντικό, νομίζω, για όλους μας να αντιμετωπίσουμε αυτό το καθεστώς», είπε σε συνέντευξή του στο Fox News .

«Το καθεστώς που επιδιώκει την οπλοποίηση ενός πυραύλου με πυρηνικά. Και έτσι αυτό είναι κάτι που γνωρίζουμε ότι δεν μπορούμε να ανεχθούμε... Ο πρόεδρος έχει καταστήσει σαφές ότι πρόκειται να επιλύσει αυτό το ζήτημα με τον ένα ή τον άλλο τρόπο.»

Και πρόσθεσε: «Μπορεί να σημαίνει ραγδαία αύξηση των κυρώσεων ή ακόμη περισσότερο και στρατιωτικές επιχειρήσεις εάν είναι απαραίτητο.»



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης