Αίγυπτος: Ισόβια σε 80 υποστηρικτές της Μουσουλμανικής Αδελφότητας

Αίγυπτος: Ισόβια σε 80 υποστηρικτές της Μουσουλμανικής Αδελφότητας

Κατηγορούνται από φόνο μέχρι παρεμπόδιση των αστυνομικών αρχών και κλείσιμο των δρόμων, σύμφωνα με δικαστικές πηγές

Δεν... «μάσησαν» με τις εκλογές οι Έλληνες
Αίγυπτος: Ισόβια σε 80 υποστηρικτές της Μουσουλμανικής Αδελφότητας
Αιγυπτιακό δικαστήριο καταδίκασε σε ισόβια κάθειρξη τουλάχιστον 80 υποστηρικτές της Μουσουλμανικής Αδελφότητας για κατηγορίες που κυμαίνονταν από φόνο μέχρι παρεμπόδιση των αστυνομικών αρχών και κλείσιμο των δρόμων, όπως ανέφεραν δικαστικές πηγές.

Σύμφωνα με δικαστική πηγή, το δικαστήριο της πόλης Μανσούρα, στο Δέλτα του Νείλου, καταδίκασε σε ισόβια 83 υποστηρικτές του πρώην προέδρου Μοχάμεντ Μόρσι, ενώ σε άλλους 62 επιβλήθηκαν ποινές φυλάκισης από 3 έως 10 χρόνια.

Άλλη δικαστική πηγή ωστόσο ανέφερε ότι σε ισόβια καταδικάστηκαν συνολικά 80 άνθρωποι, συμπεριλαμβανομένων και εκείνων που είχαν κατηγορηθεί για τη δολοφονία ενός ταξιτζή κατά τη διάρκεια μιας διαδήλωσης υπέρ του κ. Μόρσι τον περασμένο Δεκέμβριο στη Μανσούρα.

Κλείσιμο
Το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων Mena μετέδωσε ότι για την υπόθεση αυτή κατηγορούνταν συνολικά 26 άνθρωποι. Οι 24 από αυτούς καταδικάστηκαν σε ισόβια κάθειρξη καθώς κρίθηκαν ένοχοι για τη δολοφονία του ταξιτζή ο οποίος είχε στολίσει το ταξί του με φωτογραφία του Άμπντελ Φάταχ Αλ Σίσι, πρώην αρχηγού του στρατού και νυν προέδρου της Αιγύπτου ο οποίος ανέτρεψε τον κ. Μόρσι τον Ιούλιο του 2013.

Ο 25ος κατηγορούμενος καταδικάστηκε σε φυλάκιση επτά ετών, ενώ ο τελευταίος, που είναι κάτω των 18 ετών, τέθηκε υπό κράτηση σε σωφρονιστήριο ανηλίκων.

Η Μανσούρα, όπως και οι περισσότερες αιγυπτιακές πόλεις, έγινε θέατρο σφοδρών συγκρούσεων και διαδηλώσεων μετά την ανατροπή του κ. Μόρσι και την καταστολή των κινητοποιήσεων υπέρ του.

Το περασμένο Σάββατο δικαστήριο της πόλης Μίνια επικύρωσε την καταδίκη σε θάνατο σε βάρος σχεδόν 200 υποστηρικτών της Μουσουλμανικής Αδελφότητας, συμπεριλαμβανομένου και του ηγέτη της οργάνωσης Μοχάμεντ Μπαντίε.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης