PROTOTHEMA

Πολιτική

Πολεμικές ιαχές από τον Τούρκο αντιπρόεδρο για την υπόθεση των 8 στρατιωτικών

Απίστευτες απειλές Τσαβούσογλου: Μπορεί να μην μείνει χώρα για να προστατεύσετε

Απίστευτες απειλές Τσαβούσογλου: Μπορεί να μην μείνει χώρα για να προστατεύσετε

«Η απόδοση ασύλου δεν είναι καθόλου φιλική στάση. Οι τρομοκράτες που αφήσατε ελεύθερους είναι σαν δυναμίτης έτοιμος να εκραγεί και όταν εκραγεί μπορεί να μην μείνει χώρα για να προστατεύσετε» έγραψε ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης

Ευθείες απειλές εναντίον της Ελλάδας, με αφορμή την παροχή ασύλου στον έναν από τους οκτώ Τούρκους αξιωματικούς που κατέφυγαν στην Ελλάδα με ελικόπτερο μετά το πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου 2016, εκτόξευσε ο αντιπρόεδρος της Τουρκίας, Χακάν Τσαβούσογλου.


Με μηνύματα που ανέβασε στο Twitter, ο συνεργάτης του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αναφέρεται στο θέμα των Τούρκων αξιωματικών, δηλώνοντας χαρακτηριστικά ότι «δεν έχουν αντιληφθεί πόσο μεγάλος κίνδυνος είναι για την Ελλάδα και τον ελληνικό λαό κάθε μέλος της FETÖ που αφήνεται ελεύθερο», προσθέτοντας μεταξύ άλλων πως «δεν ωφελεί κανέναν μια εικόνα της Ελλάδας στην οποία συνωστίζονται οι τρομοκράτες». 

Σε άλλο μήνυμα, ο Τούρκος αντιπρόεδρος της κυβέρνησης τονίζει πως «εμείς έχουμε χρέος να τους προειδοποιήσουμε από τώρα φιλικά, αλλά η  απόδοση ασύλου δεν είναι καθόλου φιλική στάση» και προσθέτει σε άκρως επιθετικό ύφος ότι «οι τρομοκράτες που αφήσατε ελεύθερους σήμερα είναι σαν δυναμίτης έτοιμος να εκραγεί και όταν εκραγεί μπορεί να μην μείνει χώρα για να προστατεύσετε».
Μαξίμου: Ο Τσαβούσογλου να σκέφτεται και μετά να ομιλεί

«Δεν είναι η πρώτη φορά που ο κ Τσαβούσογλου προκαλεί με δηλώσεις και ενέργειές του. Του ευχόμαστε στο νέο έτος, εφόσον θέλει να τιμά τη θέση που κατέχει, να σκέφτεται και μετά να ομιλεί» αναφέρεται σε non paper που εκδόθηκε από το Μέγαρο Μαξίμου ως απάντηση στις δηλώσεις του αντιπροέδρου της τουρκικής κυβέρνησης Χακάν Τσαβούσογλου.
Hurriyet: Η Τουρκία αντέδρασε, η Ελλάδα έκανε ένα βήμα πίσω

Την ίδια στιγμή, η τουρκική εφημερίδα Hurriyet δημοσιεύει άρθρο της με τίτλο «Η Τουρκία αντέδρασε, η Ελλάδα έκανε ένα βήμα πίσω», σχολιάζοντας την αντίδραση του πρωθυπουργικού γραφείου και της κυβέρνησης μετά την παροχή ασύλου στον έναν από τους οκτώ Τούρκους αξιωματικούς.

Η τουρκική εφημερίδα χαρακτηρίζει «σκάνδαλο» την απόφαση για την παροχή ασύλου από την Ανεξάρτηση Δευτεροβάθμια Επιτροπή. «Μετά την προδοτική απόπειρα πραξικοπηματικού πραξικοπήματος στις 15 Ιουλίου του  2016, ένας από τους οκτώ πραξικοπηματίες που κατέφυγαν στην Ελλάδα έλαβε πολιτικό άσυλο. Από την άλλη πλευρά, το υπουργείο Εξωτερικών αντέδρασε σκληρά στην απόφαση της Ελλάδας με μια καθυστερημένη ανακοίνωση», αναφέρει μεταξύ άλλων το τουρκικό δημοσίευμα.Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε όλη την έκτακτη επικαιρότητα πρώτοι!
Ακολουθήστε μας στα

02/01/2018 00:28 Κυρ' Γιώργη 02/01/201813:44

Σύμφωνα με τον Ηρόδοτο, οι Ερετριείς χωρίστηκαν σε τρία στρατόπεδα: 1) οι πρώτοι ήθελαν να φύγουν απ' την πόλη, 2) οι δεύτεροι να αντισταθούν και οι 3) τρίτοι ήθελαν να παραδοθούν στους Πέρσες. Πως ερωτά ο Κυρ' Γιώργης ; Αφού κύριε Γιώργο το γνωρίζετε ήδη, γιατί με αναγκάζετε να παραδώσω μαθήματα ιστορίας στους αδαείς ; Επειδή το στρατόπεδο των Αθηναίων, Σπαρτιατών, Θεσπιών, Αιγινιτών και υπόλοιπων ελευθεροφρόνων Ελλήνων ΥΠΕΡΙΣΧΥΣΕ της Συμμαχίας των Μηδισάντων. Ενδεικτικά *Θετταλλοί Αλεβάδες = πρόθυμοι ξενοδόχοι του Ξέρξη παρείχαν τα πάντα, από διαμονή & ψυχαγωγία μέχρι επιμελητεία-εφοδιασμό - βλέπε σύγχρονες θηλάζουσες γιαγιάδες, νεαρές, νεαρούς ανώνυμους ιδιώτες, & επώνυμα δημόσια πρόσωπα & θεσμούς, πρόθυμα να παρέχουν ότι υπηρεσία απαιτηθεί. *Θηβαίοι πουρκουάδες - της "ρεαλιστικής" σχολής = γιατί να πολεμήσουμε σε ένα χαμένο από χέρι πόλεμο... όταν οι όροι υποταγής στους Πέρσες είναι ελκυστικότατοι ; βλέπε αμέτρητους σύγχρονους θιασώτες της ελληνοτουρκικής συνομοσπονδίας, ή "φιλίας". Εκεί μάλλον βρίσκεται η πρωταρχική ΑΙΤΙΑ για την οποία την εκθεμελίωσε (αρχαία Θήβα) ο Μέγας Αλέξανδρος. *Αργείοι = οπαδοί του σαβουάρ βίβρ, αρνήθηκαν να αποστείλουν στρατεύματα εναντίον των εισβολέων Περσών... θεωρώντας ότι τέτοια αμελητέα ζητήματα δύναται να επιλυθούν μέσω ευγενικών ανταλλαγών απόψεων, θέσεων & στάσεων. Βλέπε αδιευκρίνιστο αριθμό νεοελλήνων 'τι θέλετε να κάνουμε πόλεμο ;" για ουκ έστιν αριθμό εχθρικών ενεργειών της Τουρκίας, με πλέον κορυφαίο & πρόσφατο εκφραστή τον Πάκη "όταν η Τουρκία παρεκτρέπεται θα την επαναφέρουμε στον σωστό δρόμο" Μετφση: Εκδοροσφαγείς της Αβάργκα τρέμετε ο Πάκης θα σας ταράξει στο σαβουάρ βίβρ !!!!! Τζέγκις Χάν & Αττίλα εσείς... Ζαμπούνη εμείς να σας φύγει η μαγκιά !!!!! ΣΥΣΧΕΤΙΣΜΟΣ ΔΥΝΑΜΕΩΝ λοιπόν των ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΑΝΤΙΠΑΛΩΝ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΩΝ έναντι του ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ Κυρ' Γιώργη. Άλλος ο συσχετισμός το 4(9)80π.Χ, άλλος το 1453 ( ΜΙΑ ΗΡΩΪΚΗ-ΤΡΑΓΙΚΗ Μορφή προδομένη από τους πάντες πλήν μιας χούφτας υπερασπιστών ), άλλος το 1821, άλλος το 1912-22, άλλος το 1940, άλλος σήμερα. Ως επιστέγασμα η Αθάνατη Σύβαρη "Των οικιών ημών εμπιπραμένων, ημείς άδομεν"

Απάντηση
Όπως και με τη Κυπρο και τώρα με Συρια02/01/201813:02

Μπαίνει μέσα ο Τουρκικός στρατός και δε βγαίνει ποτέ. Βέβαια οι πράσινο μπλε κόκκινοι αριστεροί που μας κυβερνούν τόσα χρόνια πληρώνονται για να ανοίγουν Κερκόπορτες. Ο Κούλης δεσμεύθηκε σε επίθεση φιλίας στον Ερντογαν, η Ντορα δεσμεύθηκε σε μειώσεις εξοπλιστικών όταν βγει η μπλε αριστερά και προς το παρόν ο Αλεκσης είναι ο σύμμαχος των Τούρκων στην Ελλάδα.

Απάντηση
Κωστας02/01/201809:59

Δηλ ΕΑΝ Η ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΜΕΙΟΔΟΤΗΣΕΙ ΚΙ Η ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΟΔΗΓΗΣΕΙ ΣΕ ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΗ ΤΩΝ ΑΝΤΙΠΑΛΩΝ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ ΚΑΙ ΓΕΜΙΣΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΟΥΚΟΥΛΟΦΟΡΟΥΣ ΔΟΣΙΛΟΓΟΥΣ ΚΑΙ ΣΑΡΙΚΟΦΟΡΟΥΣ ΑΛΛΑΞΟΠΙΣΤΟΥΣ ΓΕΝΝΙΤΣΑΡΟΥΣ ΕΣΥ ΕΚΕΙ ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΟΤΑΤΟΣ ΠΕΙΘΗΝΙΟΣ ΣΤΗΝ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΡΙΣΤΑΝΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΑΤ'ΟΝΟΜΑ ΜΟΝΟΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ! κει ΒΙΔΩΜΕΝΟΣ ΣΤΟΝ ΘΡΟΝΟ ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙΣ ΔΕΝ ΘΑ ΦΥΓΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΠΡΟΔΟΤΩΝ!!!! Δεν σου ζητησαμε δα να βγεις κλεπτανταρτης στο ΒΟΥΝΟ ΕΓΩ ΔΕΝ ΣΕ ΨΗΦΙΣΑ ΟΣΟΙ ΣΕ ΨΗΦΙΣΑΝ σε ψηφισαν ΓΙΑ ΠΑΤΡΙΩΤΗ ΟΧΙ ΓΙΑ ΙΤΑΜΟ ΚΑΡΕΚΛΟΚΕΝΤΑΥΡΟ!!!

Απάντηση
δεν υπάρχουν διεθνή δικαστήρια;02/01/201808:00

Όλα όσα απειλητικά δήλωσε ο τούρκος αντιπρόεδρος, είναι αντικείμενο εισαγγελέα. Και έλληνα εισαγγελέα αλλά και του διεθνούς δικαστηρίου. Γιατί λοιπόν η κυβέρνηση, πέρα από την αίτηση ακύρωσης δεν στέλνει και μια μηνυτήρια αναφορά αρμόδια; Ο Έλληνας εισαγγελέας να εκδώσει μάλιστα και διεθνές ένταλμα σύλληψης και να σταλεί στην interpol - κι όπου αλλού υπάρχει διακρατική δικαστική συνεργασία. Έτσι λειτουργούν οι Ευρωπαίοι πολίτες και πολιτικοί σήμερα.

Απάντηση

Προσθέστε το δικό σας σχόλιο

2500  χαρακτήρες απομένουν

* Υποχρεωτικά πεδία