Κούλογλου: Στρατηγικό λάθος του ΣΥΡΙΖΑ να ζητήσει εκλογές πριν κλείσει η αξιολόγηση το '14

Κούλογλου: Στρατηγικό λάθος του ΣΥΡΙΖΑ να ζητήσει εκλογές πριν κλείσει η αξιολόγηση το '14

«Θα έπρεπε να είχε αφεθεί η τότε κυβέρνηση να κάνει τη βρώμικη δουλειά και όχι να τη χρεωθεί ο ΣΥΡΙΖΑ» υποστήριξε - Χαρακτήρισε κακή εξέλιξη «αν εγκλωβιστούμε ξανά χωρίς χρήματα και εναλλακτικές λύσεις»

Κούλογλου: Στρατηγικό λάθος του ΣΥΡΙΖΑ να ζητήσει εκλογές πριν κλείσει η αξιολόγηση το '14
Κριτική για τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ
ως αντιπολίτευση άσκησε εις διπλούν ο ευρωβουλευτής του κυβερνώντος κόμματος Στέλιος Κούλογλου μιλώντας για «λάθος».

Μιλώντας για το αίτημα της ΝΔ για εκλογές και το ότι «αν συμβεί αυτό και βρεθεί στην κυβέρνηση θα βρεθεί αντιμέτωπη με χειρότερα προβλήματα» ο κ. Κούλογλου είπε ότι «έχουν γίνει στο παρελθόν λάθη από αξιωματικές αντιπολιτεύσεις να προκαλούν πολιτικές εξελίξεις για να γίνουν κυβέρνηση και τους γυρνάει μπούμερανγκ».

Κλείσιμο
«Ο κάθε καινούργιος έρχεται μετά και σπάει τα μούτρα του» πρόσθεσε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στη συνέντευξή του στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

Λίγη ώρα αργότερα μιλώντας στο ραδιόφωνο του ίδιου σταθμού ο κ. Κούλογλου χαρακτήρισε «στρατηγικό λάθος» του ΣΥΡΙΖΑ που ζητούσε εκλογές τον Φεβρουάριο του 2014 πριν κλείσει η αξιολόγηση. «Θα έπρεπε να είχε αφεθεί η τότε κυβέρνηση να κάνει τη βρώμικη δουλειά και όχι να τη χρεωθεί ο ΣΥΡΙΖΑ» συμπλήρωσε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ. 

Μιλώντας για τα μέτρα τα οποία συζητώνται ο κ. Κούλογλου έκανε λόγο για «υποχρεωτικές κινήσεις σε συνθήκες ασφυξίας» διατηρώντας τις επιφυλάξεις του για το αν με αυτά τα μέτρα διασφαλίζεται η βιωσιμότητα της Ελλάδας.

«Και αυτό αφορά και την κυβέρνηση και την αξιωματική αντιπολίτευση που ζητά εκλογές» συμπλήρωσε ο ευρωβουλευτής.


Κακή εξέλιξη αν εγκλωβιστούμε ξανά χωρίς χρήματα
Μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ για τις εν εξελίξει διαπραγματεύσεις και το ενδεχόμενο αυτές να καταλήξουν σε ένα σημείο παρόμοιο με του καλοκαιριού του 2015 ο κ. Κούλογλου είπε ότι «θα είναι μια πολύ κακή εξέλιξη αν εγκλωβιστούμε ξανά χωρίς χρήματα και εναλλακτικές λύσεις».

«Εμείς πρέπει σε ό,τι περνάει από το χέρι να έχουμε λύση το συντομότερο δυνατόν γιατί μετά από κάθε υποχώρηση οι δανειστές επανέρχονται με νέα μέτρα» συμπλήρωσε υπογραμμίζοντας ότι «κατά 90% για την καθυστέρηση ευθύνεται η παρελκυστική τακτική του ΔΝΤ».

Παραδέχθηκε ότι αν η δεύτερη αξιολόγηση είχε κλείσει τον Φεβρουάριο «θα τα είχαμε αποφύγει αυτά» αλλά, όπως έσπευσε να συμπληρώσει «η αξιολόγηση καθυστέρησε επειδή καθυστέρησε και η πρώτη αξιολόγηση όταν ξαφνικά έβαλαν ζήτημα κόφτη».

«Το ίδιο έχει γίνει και φέτος γιατί το Σεπτέμβριο το ΔΝΤ άρχισε να ζητά μέτρα 2,5 δισ. και όταν τα νούμερα ήταν καλύτερα ζήτησε να υπάρξει κόφτης για τις συντάξεις και το αφορολόγητο. Όταν η κυβέρνηση είπε να το συζητήσουμε τότε είπε ότι χρειάζεται να γίνει προνομοθέτηση. Μετά από κάθε υποχώρηση έχουμε νέες απαιτήσεις για μέτρα» συνέχισε.

Προσπαθώντας να εξηγήσει γιατί συμβαίνει αυτό είπε ότι «η μια εξήγηση είναι ότι ΔΝΤ και Βερολίνο δεν τα βρίσκουν μεταξύ τους και γι' αυτό βλέπετε ότι η λύση του δράματος πάει να λυθεί την Τετάρτη στη συνάντηση Μέρκελ-Λαγκάρντ» και «το δεύτερο έχει να κάνει γιατί δεν έχουν εμπιστοσύνη στο πολιτικό σύστημα. Η κυβέρνηση έχει πάρει εύσημα από όλους τους ευρωπαϊκούς θεσμούς από ανθρώπους όπως ο Ντάισελμπλουμ, ο Μοσκοβισί και ο Ντομπρόβσκις αλλα όταν η αντιπολίτευση ζητά εκλογές τότε οι άνθρωποι λένε ότι δεν είμαστε σοβαροί».


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης