Βενιζέλος: Η «Δημοκρατική Συμπαράταξη» δεν μπορεί να πάει μακριά ως διακομματική συνεργασία

Βενιζέλος: Η «Δημοκρατική Συμπαράταξη» δεν μπορεί να πάει μακριά ως διακομματική συνεργασία

Αιχμές για Παπανδρέου: «Kάποιοι εγκατέλειψαν το πλοίο σαν τα ποντίκια», είπε με νόημα - Η χώρα πρέπει να αποκτήσει κυβέρνηση εθνικής συνεννόησης

Βενιζέλος: Η «Δημοκρατική Συμπαράταξη» δεν μπορεί να πάει μακριά ως διακομματική συνεργασία
«Εφτά χρόνια μετά το πρώτο μνημόνιο η χώρα παραμένει στο κενό, οι ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ έχουν οδηγήσει τη χώρα σε ένα σκοτεινό αδιέξοδο», τόνισε στην έναρξη της ομιλίας του στην Κεντρική Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ, ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

Ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου, τόσο για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το Δημόσιο και τα Ταμεία και τα κόκκινα δάνεια.

Κλείσιμο


Ομιλία στην Κεντρική Πολιτική Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ | 15.01.2017 from Evangelos Venizelos on Vimeo.




 «Οι τράπεζες λειτουργούν ως ΚΕΠ και όχι ως τράπεζες», είπε χαρακτηριστικά και επισήμανε την κατάρρευση του ασφαλιστικού και του εθνικού συστήματος υγείας.

«Η Ελλάδα βρίσκεται σε στρατηγικό αδιέξοδο, σε μια δύσκολη διεθνή συγκυρία», προσέθεσε.

«Κινδυνεύουμε να γίνουμε τριτοκοσμικός θύλακας στην Ευρώπη»

Ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αναφερόμενος στην αξιολόγηση σημείωσε: «Η μη συμμετοχή του ΔΝΤ δεν είναι ελληνική απαίτηση, αλλά γερμανική απειλή για σκληρότερα μέτρα και το χειρότερο είναι ότι έχει επανέλθει η απειλή του Grexit.Η κυβέρνηση έχει αποδεχθεί ένα διαρκές μνημόνιο, τη διαρκή λιτότητα. Ο ορίζοντας είναι σκοτεινός. Κινδυνεύουμε με οικονομική και εθνική καταστροφική. Κινδυνεύουμε να γίνουμε τρικοσμικός θύλακας στην Ευρώπη. Οι εξελίξεις δε θα είναι γραμμικές. Οι εκλογές δε θα γίνουν όπως παλιά με ΝΔ και ΠΑΣΟΚ. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ θα προκαλέσουν ένταση. Η χώρα δεν είναι διαχειρίσημη από μονοκομματικές κυβερνήσεις. Στην εθνική αποστολή διάσωσης ο ρόλος της δημοκρατικής παράταξης πρέπει να είναι ουσιαστικός».    



«Έμεινα όταν άλλοι έφευγαν σαν ποντίκια»

Αναφερόμενος στα εσωκομματικά, τόνισε ότι απαιτείται ειλικρίνεια και σοβαρότητα. «Ναι στην ενότητα και την συσπείρωση, αλλά, στο όνομα όσων έμειναν πιστοί, που είδαν τον περονόσπορο να στήνει χορό πολιτικής κερδοκσοπίας, οφείλω να πω: ενότητα δεν σημαίνει αναπαλαίωση. Κάποιοι οφείλουν τουλάχιστον μία συγνώμη. Θα μπορούσαμε να θεωρήσουμε τις εξελίξεις ως δικαίωση. Φοβάμαι ότι άλλοι την εκλαμβάνουν ως επιβεβαίωση της λογικής στην πολιτική όλα γίνονται. Αν τον Ιανουάριο του 2015 είχαν μπει στη Βουλή τα πράγματα θα ήταν διαφορετικά. Δεν έχω προσωπικά με κανέναν. Έμεινα όταν άλλοι έφευγαν σαν ποντίκια. Στην πολιτική η ηθική είναι ζήτημα ιστορικής αυτοσυνειδησίας», ανέφερε.

«Ιστορικά δεν μπορεί να πάει μακριά ως διακομματική συνεργασία», ανέφερε για το εγχείρημα της Δημοκρατικής Συμπαράταξης. «Γιατί το ΚΙΔΗΣΟ εμφανίζεται ως το αυθεντικό ΠΑΣΟΚ, χωρίς το βεβαρημένο μπραντ και το υπερχρεωμένο ΑΦΜ. Πρέπει τάχιστα να προστρέξουμε στην απόφαση του συνεδρίου του 2015 και να ξεκινήσουμε τη δημιουργία του μεγάλου ενιαίου φορέα», ανέφερε.



Η χώρα πρέπει να απαλλαγεί από ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ και να αποκτήσει κυβέρνηση εθνικής συνεννόησης

Ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έστειλε σαφές μήνυμα στην Φώφη Γεννηματά λέγοντας: «Δεν μπορεί να συγχωρεθεί ο λαϊκισμός με παλαιοπασοκικό ακροατήριο. Η χώρα πρέπει να απαλλαγεί από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ και των υπολοίπων συγγενών. Η λύση δεν είναι η παλινόρθωση της Δεξιάς. Αδιανόητη η άποψη πως μας βολεύει η αυτοδυναμία της ΝΔ. Η χώρα πρέπει να αποκτήσει κυβέρνηση εθνικής συνεννόησης. Η συμμετοχή στην κυβέρνηση με τη ΝΔ δεν αλλοίωσε το DNA. Ήταν ομόφωνη απόφαση. Πως νιώθουν όσοι υπηρέτησαν το εθνικό συμφέρον ως υπουργοί ή αναπληρωτές υπουργοί; Πως νιώθει εκείνος που έκανε κυβέρνηση με τη ΝΔ και Καρατζαφέρη;  Όσοι πιστεύουν ότι τώρα πρέπει να ασχοληθούμε με τον κομματικό πατριωτισμό στερούνται πραγματικού πατριωτισμού Αυτό είναι το μοναδικό πλαίσιο που μπορώ να υπηρετήσω».   

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης