Και επισήμως ο σύντροφος της Δούρου στο «τιμόνι» της ΕΥΔΑΠ

Και επισήμως ο σύντροφος της Δούρου στο «τιμόνι» της ΕΥΔΑΠ

Ο κ. Μπενίσης, φανερά ενοχλημένος από τις συγκρίσεις για τις σπουδές και την επαγγελματική του πορεία απάντησε ότι πήρε το πτυχίο του με «καλώς» καθώς στο τελευταίο χρόνο των σπουδών του κρυβόταν έξι μήνες λόγω της συμμετοχής του στα γεγονότα του Πολυτεχνείου

Και επισήμως ο σύντροφος της Δούρου στο «τιμόνι» της ΕΥΔΑΠ
Μπίζνες με φωτοβολταϊκά, ιδιοκτήτης φροντιστηρίου, μέτοχος σε καφετέρια και ταβέρνα, μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ. Ένα βιογραφικό που σε άλλη περίπτωση θα περνούσε απαρατήρητο, δέχτηκε χθες τα καταιγιστικά πυρά των βουλευτών της αντιπολίτευσης κατά την ακρόαση της νέας διοίκησης της ΕΥΔΑΠ στην βουλή. Μετά τις σφοδρές επικρίσεις για την επιλογή της κυβέρνησης να διορίσει τον κ. Γιάννη Μπενίση, σύντροφο της κ. Ρένας Δούρου σε μία από τις ισχυρότερες ΔΕΚΟ και μάλιστα χωρίς να πληρεί τα αξιοκρατικά και επιστημονικά προσόντα, η χθεσινή παρουσία στην αρμόδια επιτροπή της βουλής, όπως αναμενόταν, δέχτηκε τα πύρινα βέλη των βουλευτών.

Με το βιογραφικό ανά χείρας, ο κ. Νικήτας Κακλαμάνης πέρασε στην αντεπίθεση, λέγοντας ότι όποιος συγκρίνει το βιογραφικό του προκατόχου του (του κ. Αντώνη Βαρθολομαίου) θα «μείνει ενεός». Όπως είπε το βιογραφικό του είναι μόλις τρεις παράγραφοι, αμφισβητώντας και την υποτροφία που είχε για τέσσερα χρόνια, από την στιγμή που όπως επισήμανε, πήρε το πτυχίο του με «καλώς».

Ο κ. Μπενίσης, φανερά ενοχλημένος από τις συγκρίσεις για τις σπουδές και την επαγγελματική του πορεία απάντησε ότι πήρε το πτυχίο του με «καλώς» καθώς στο τελευταίο χρόνο των σπουδών του κρυβόταν έξι μήνες λόγω της συμμετοχής του στα γεγονότα του Πολυτεχνείου. "Εάν δεν είχε γίνει το Πολυτεχνείο και εάν δεν είχα αντιπαλέψει τη Χούντα θα είχα πτυχίο άριστα. Αν έπρεπε να το ξαναζήσω θα διατύπωνα το πολιτικό μου καθήκον να διαφωνήσω απέναντι στη δικτατορία” ήταν το σχόλιό του.

Κλείσιμο
Από το μικροκόπιο πέρασαν οι βουλευτές και τις άλλες δραστηριότητες του κ. Μπενίση. Όπως ότι ήταν ιδιοκτήτης φροντιστηρίου και ότι έχει συμμετάσχει ως μέτοχος σε καφετέρια και εστιατόρια αλλά και για την νεότερη δραστηριότητα στον τομεά της ενέργειας. Στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας ανέπτυξε όπως ανάφερε το 2006, ένα φωτοβολταϊκό πάρκο 100 KW, επενδύοντας 620.000. Από αυτά τα 100.000 προήλθαν από ίδια κεφάλαια, 200.000 από δάνειο και τα υπόλοιπα από κρατική επιδότηση. Σήμερα, όπως είπε, η δραστηριότητα της εταιρείας έχει μεταβιβαστεί στους κληρονόμους του, προκειμένου να συνταξιοδοτηθεί. Σφοδρή ήταν επίσης η κριτική που δέχτηκε για σύγκρουση συμφερόντων λόγω της συντρόφου του, για το χρόνο που επέλεξε η κυβέρνηση να τον διορίσει στην ΕΥΔΑΠ λόγων των δυσμενών εξελίξεων για την πορεία της χώρας αλλά και για τις σχέσεις ΕΥΔΑΠ-Περιφέρειας.

Όπως αναφέρθηκε από τον βουλευτή της ΝΔ κ. Γιάννη Τραγάκη «υπάρχουν αλληλοσυγκρούμενα συμφέροντα της ΕΥΔΑΠ με την περιφέρεια στο Θριάσιο» καθώς οι δύο πλευρές βρίσκονται στα δικαστήρια. Ερωτηθείς ο κ. Μπενίσης πώς θα αντιμετωπίσει το θέμα περιορίστηκε να δηλώσει ότι δεν θεωρεί ότι υπάρχει σύγκρουση συμφερόντων.

Τελικά, η Επιτροπή ΔΕΚΟ της Βουλής ενέκρινε την νέα διοίκηση της ΕΥΔΑΠ στην οποία στην θέση του προέδρου τοποθετείται ο κ. Κωσταντίνος Παπαδόπουλος. Επιπλέον, εγκρίθηκε και η νέα διοίκηση της ΕΡΓΟΣΕ με την τοποθέτηση του κ. Χρήστου Δουκάκη στη θέση του πρόεδρου και του κ. Θανάση Βούρδα στη θέση του διευθύνοντος συμβούλου.

Πηγή:Newmoney.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης