FAZ: Ο Τσίπρας είναι αποφασισμένος να συγκρουστεί

FAZ: Ο Τσίπρας είναι αποφασισμένος να συγκρουστεί

«Τι κοινό έχουν οι ηγέτες Ελλάδας Γερμανίας; Ο Αλέξης Τσίπρας και η Ανγκελα Μέρκελ; Το κομμουνιστικό τους παρελθόν...», είπε ο Χέλμουτ Κολ 

FAZ: Ο Τσίπρας είναι αποφασισμένος να συγκρουστεί
Απεικονίζοντας τον Ελληνα υπουργό Οικονομικών, Γ. Βαρουφάκη, η γερμανική εφημερίδα «Frankfurter Allgemeine Zeitung» επισημαίνει σε πρωτοσέλιδο άρθρο στην ηλεκτρονική της σελίδα ότι, χτες στην ελληνική βουλή, η ελληνική αντιπολίτευση επιτέθηκε στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.

H γερμανική εφημερίδα επισημαίνει ότι, ο Αλέξης Τσίπρας ένας από τους νεότερους πρωθυπουργούς στην Ευρώπη, δείχνει ότι είναι αποφασισμένος να έρθει σε ρήξη με τους πολιτικούς που τον αμφισβητούν ανοιχτά. 

Το ίδιο δημοσίευμα σχολιάζει επίσης τα λόγια του πρώην καγκελάριου της Γερμανίας, Χέλμουτ Κολ, για τον Ελληνα πρωθυπουργό και την Γερμανίδα καγκελάριο. Μεταξύ αστείου και σοβαρού και με αφορμή την κόντρα μεταξύ των δύο χωρών Ελλάδας - Γερμανίας, ο Κολ φέρεται να έχει πει στο στενό του περιβάλλον: «Τι κοινό έχουν οι ηγέτες Ελλάδας Γερμανίας; Ο Αλέξης Τσίπρας και η Ανγκελα Μέρκελ; Το κομμουνιστικό τους παρελθόν...». 

Κλείσιμο
Σε άλλο δημοσίευμά της η συντηρητική εφημερίδα της Γερμανίας, υποστηρίζει ότι η Γερμανίδα καγκελάριος δείχνει τώρα ήπια με την Ελλάδα. Η ελληνική κυβέρνηση έπρεπε να παρουσιάσει μία λεπτομερή λίστα μεταρρυθμίσεων και το έπραξε καθυστερημένα. Η Ανγκελα Μέρκελ θεωρεί ότι είναι επαρκής η λίστα των μεταρρυθμίσεων της ελληνικής κυβέρνησης με την κυβέρνηση του Βερολίνου να δείχνει ένα είδος ευελιξίας... 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης