«Σε πλάνη οι Ελληνοκύπριοι», λέει το ψευδοκράτος

«Σε πλάνη οι Ελληνοκύπριοι», λέει το ψευδοκράτος

Ισχυρίζονται ότι τοποθετήσεις που γίνονται από την ελληνοκυπριακή πλευρά τείνουν να δημιουργήσουν απόσταση μεταξύ τουρκοκυπρίων και Τουρκίας

«Σε πλάνη οι Ελληνοκύπριοι», λέει το ψευδοκράτος
Ο λεγόμενος "κυβερνητικός εκπρόσωπος" του ψευδοκράτους με γραπτή δήλωση του ισχυρίζεται ότι τοποθετήσεις που γίνονται από την ελληνοκυπριακή πλευρά τείνουν να δημιουργήσουν απόσταση μεταξύ τουρκοκυπρίων και Τουρκίας.

Ο κ. Ερτούγ, με αφορμή τις δηλώσεις του Κύπριου Κυβερνητικού Εκπρόσωπου, Νίκου Χριστοδουλίδη ότι η Τουρκία δεν σκέφτεται τα συμφέροντα των Τουρκοκυπρίων παρά μόνο τα δικά της, αλλά και του Αρχιεπισκόπου Κύπρου Χρυσοστόμου Β` ότι δεν υπάρχει λύση στο Κυπριακό, ενόσω η Τουρκία μιλά για "πραγματικότητες", είπε ότι με αυτές τις δηλώσεις η ελληνοκυπριακή πλευρά δείχνει ότι βρίσκεται σε ένα φανταστικό κόσμο, σε μία πλάνη.
Ανέφερε επίσης ότι εξετάζοντας κανείς τις εν λόγω δηλώσεις θα καταλάβει γιατί εδώ και πενήντα χρόνια δεν έχει επιτευχθεί λύση στο Κυπριακό,αλλά και γιατί οι διαπραγματεύσεις σαράντα έξι χρόνων δεν έχουν επιφέρει το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Συνεχίζοντας ο Ερτούγ, έκανε αναφορά και στο θέμα των υδρογονανθράκων λέγοντας ότι σε μια περίοδο που η ελληνοκυπριακή  πλευρά συνεχίζει να διατηρεί μια μονοπωλιακή και ηγεμονική προσέγγιση, οι επιθετικές δηλώσεις του Κυβερνητικού Εκπροσώπου κατά της Τουρκίας, η οποία δίνει χείρα  βοηθείας στους Τουρκοκύπριους  και βρίσκεται σε συνεργασία μαζί τους υπερασπιζόμενη τα νόμιμα συμφέροντα και δικαιώματα τους, στην πραγματικότητα δείχνουν την ανειλικρίνεια της ελληνοκυπριακής πλευράς.
Κλείσιμο

Από την άλλη, οι δηλώσεις ενός θρησκευτικού ηγέτη (Αρχιεπισκόπου Χρυσοστόμου), του οποίου καθήκον είναι να υποστηρίζει την ειρήνη και τη φιλία ανάμεσα στις δύο κοινότητες, ότι η συμφιλίωση δεν θα είναι στη βάση πραγματικοτήτων, δεν είναι μια στάση η οποία μπορεί να κατανοηθεί.

Επίσης ο κ. Ερτούγ σημείωσε ότι, σε μια περίοδο γιορτών, η τουρκοκυπριακή  πλευρά και κυρίως ο Ντερβίς Έρογλου απλώνουν χέρι φιλίας και ειρήνης προς την ελληνοκυπριακή πλευρά και την καλούν να επιστρέψει στο τραπέζι των συνομιλιών.

Τόνισε ακόμα ότι είναι προφανές ότι  με το παιχνίδι καταλογισμού ευθυνών δεν μπορούμε να φτάσουμε σε οποιοδήποτε αποτέλεσμα, ειδικά αν αυτές οι κατηγορίες γίνονται προς λάθος κατεύθυνση όπου αγνοούνται οι Τουρκοκύπριοι, οι οποίοι είναι οι πραγματικοί συνομιλητές.

Κλείνοντας, εξέφρασε για ακόμα μια φορά ότι περιμένουν να δουν την  άνευ όρων επιστροφή των συνομιλητών στο τραπέζι των συνομιλιών και ευχήθηκε το 2015 να φέρει στο νησί αλλά και στους ανθρώπους ειρήνη, γαλήνη και ευτυχία. 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης