Η Κύπρος προχωρά στην πρόωρη αποπληρωμή του δανείου από το ΔΝΤ

Η Κύπρος προχωρά στην πρόωρη αποπληρωμή του δανείου από το ΔΝΤ

Για το 2020 προγραμματίζεται, μεταξύ άλλων, η πρόωρη αποπληρωμή του χρέους προς το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο με αποτέλεσμα το ύψος του δημοσίου χρέους να περιοριστεί περαιτέρω, στο 91,1% του ΑΕΠ

eurogroup
Την πρόωρη πλήρη αποπληρωμή του μνημονιακού δανείου από το ΔΝΤ προβλέπει ο προϋπολογισμός του 2020, ο οποίος εγκρίθηκε σήμερα το πρωί από το κυπριακό υπουργικό συμβούλιο.

Ειδικότερα, για το 2020 προγραμματίζεται, μεταξύ άλλων, η πρόωρη αποπληρωμή του χρέους προς το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο με αποτέλεσμα το ύψος του δημοσίου χρέους να περιοριστεί περαιτέρω, στο 91,1% του ΑΕΠ.

Επίσης, ο προϋπολογισμός θα αρχίσει να “νοιώθει” τα οφέλη από τη διαχείριση των μη εξυπηρετούμενων δανείων της Συνεργατικής Τράπεζας που έκλεισε. Τα καθαρά ταμειακά πλεονάσματα από τη διαχείριση των περιουσιακών στοιχείων της Κυπριακής Εταιρείας Διαχείρισης Περιουσιακών Στοιχείων θα συνεισφέρουν στην ανάκτηση της κρατικής ενίσχυσης από το τέλος του 2019, ενισχύοντας περαιτέρω τα ρευστά διαθέσιμα και τη βιωσιμότητα του δημοσίου χρέους.

Θα πρέπει αν σημειωθεί ότι πριν λίγες μέρες η Κύπρος αποπλήρωσε και το δάνειο από τη Ρωσία.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης