Στους δρόμους οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία

Στους δρόμους οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία

Μικροένταση όταν μέλη της ΠΟΕΔΗΝ θέλοντας να κρεμάσουν πανό μπροστά από το Κοινοβούλιο απωθήθηκαν από την αστυνομία - «Μαυρογιαλούρος, χωρίς φιλότιμο» ο Τσίπρας - Καθαρίστριες έκαψαν τις στολές τους έξω από το υπ. Υγείας

Στους δρόμους οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία
Με σύνθημα «απέχουμε από την αξιολόγηση. Δεν υποκύπτουμε στους εκβιασμούς της κυβέρνησης» και ζητώντας την επίλυση οικονομικών και θεσμικών αιτημάτων η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ)
 πραγματοποίησε σήμερα παναττική στάση εργασίας από 8 το πρωί έως τη 1 το μεσημέρι και 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση απεργία στα περιφερειακά νοσοκομεία.

Με το άρμα του «Μαυρογιαλούρου» πρωθυπουργού ο οποίος «δεν έχει φιλότιμο», οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία αφού συγκεντρώθηκαν νωρίτερα έξω από το νοσοκομείο Παίδων, ξεκίνησαν πορεία προς το υπουργείο Υγείας.

Κλείσιμο



Η πορεία τους αφού πέρασε από την Βασιλίσσης Σοφίας στο ύψος του Μεγάρου Μαξίμου όπου οι διαμαρτυρόμενοι έκαψαν και έσκισαν φύλλα της αξιολόγησης, συνέχισε προς τη Βουλή, το υπουργείο Οικονομικών και κατέληξε στο υπ. Υγείας. 







Εν τω μεταξύ για λίγα λεπτά επικράτησε και μικροένταση όταν μέλη της ΠΟΕΔΗΝ θέλοντας να κρεμάσουν πανό μπροστά από το Κοινοβούλιο απωθήθηκαν από την αστυνομία. 

Μικροένταση στη Βουλή 
Έκαψαν και έσκισαν τα φύλλα αξιολόγησης 

 



Για αρκετή ώρα έκλεισε η λεωφόρος Βασιλίσσης Σοφίας, από το ύψος της Μεσογείων, στο ρεύμα προς Αθήνα.

Η ΠΟΕΔΗΝ αναφέρει ότι 45.000 υπάλληλοι και προϊστάμενοι Οργανικών Μονάδων όλων των επιπέδων, δηλαδή ποσοστό 90%, αρνήθηκαν τη συμμετοχή τους στην αξιολόγηση. 

«Οι εργαζόμενοι στη Δημόσια Υγεία και την Πρόνοια αρνούνται να κατηγοριοποιηθούν με την αξιολόγηση, η οποία θα είναι εργαλείο δυσμενών υπηρεσιών και μισθολογικών μεταβολών, χωρίς να λαμβάνεται υπ΄ όψιν ότι εργάζονται σε συνθήκες εργασιακής εξουθένωσης 1 για 40 ασθενείς» σημειώνει η Ομοσπονδία.





Η Ομοσπονδία διεκδικεί «δωρεάν Υγεία, επαρκή χρηματοδότηση και στελέχωση των Νοσοκομείων, των Κέντρων Υγείας, του ΕΚΑΒ και της Πρόνοιας, ένταξη στα ΒΑΕ, κατάργηση των μνημονίων για ανάκτηση των μνημονιακών απωλειών». 






 
Νοσοκομειακοί γιατροί


Στάση εργασίας (9:00 - 15:00) και συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Υγείας έχει προγραμματίσει και η Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας-Πειραιά (ΕΙΝΑΠ) ζητώντας προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης για την Υγεία.

Δείτε βίντεο: «Μας έβαλαν θηλιά στο λαιμό»: Πορεία των εργαζομένων στα νοσοκομεία προς το υπ. Υγείας


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης