«Πυρετώδεις» προσπάθειες για τη μείωση του φυτοπλαγκτού στον Θερμαϊκό
Αν και το φαινόμενο είναι ιδιαίτερα μεγάλης έκτασης για να αντιμετωπιστεί εύκολα, κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για να το καταπολεμήσουμε και να το μειώσουμε σε αποδεκτά όρια
Με επιπλέον ειδικό εξοπλισμό για τη μείωση του φυτοπλαγκτού στον Θερμαϊκό ενισχύονται τα συνεργεία που εργάζονται για τον καθαρισμό του, ενώ εντείνονται το τρέχον Σαββατοκύριακο οι προσπάθειες που γίνονται τις τελευταίες ημέρες, μετά τις συνεχείς επαφές και διαβουλεύσεις της υφυπουργού Εσωτερικών (Μακεδονίας-Θράκης), Μαρίας Κόλλια-Τσαρουχά.
«Με την ιδιαίτερη βοήθεια κάποιων από τους χορηγούς, βάζουμε σε χρήση επιπλέον ειδικό εξοπλισμό για τη μείωση του φυτοπλαγκτού. Αν και το φαινόμενο είναι ιδιαίτερα μεγάλης έκτασης για να αντιμετωπιστεί εύκολα, κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για να το καταπολεμήσουμε και να το μειώσουμε σε αποδεκτά όρια. Ο Θερμαϊκός αποτελεί βασικό παράγοντα για την ευημερία της Θεσσαλονίκης και θα τον προστατεύσουμε με κάθε τρόπο», υπογραμμίζει η κυρία Κόλλια-Τσαρουχά, σε σημερινή ανακοίνωση της.
Το ΥΓΕΙΑ θα αναλάβει δωρεάν την παρακολούθηση και φροντίδα ασθενών, επιβεβαιώνοντας έμπρακτα τον διαχρονικό κοινωνικό του ρόλο και τη δέσμευσή του στην ισότιμη πρόσβαση στην υγεία.