«Ελ. Βενιζέλος»: Περισσότεροι από 1 εκατ. ταξιδιώτες το πρώτο τρίμηνο του 2015!

«Ελ. Βενιζέλος»: Περισσότεροι από 1 εκατ. ταξιδιώτες το πρώτο τρίμηνο του 2015!

Πρόκειται για αύξηση της τάξεως του 24,5% σε σχέση με πέρσι - Η κίνηση εσωτερικού σημειώσε άυξηση 33,2% σε σχέση με το Μάρτιο του 2014, με την κίνηση εξωτερικού να καταγράφει επίσης άνοδο 20%

«Ελ. Βενιζέλος»: Περισσότεροι από 1 εκατ. ταξιδιώτες το πρώτο τρίμηνο του 2015!
Με εντυπωσιακό ρυθμό συνεχίζεται η αύξηση της επιβατικής κίνησης στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος της Αθήνας. Είναι χαρακτηριστικό πως το Μάρτιο η συνολική κίνηση επιβατών στο αεροδρόμιο ξεπέρασε το ένα εκατομμύριο, κάτι που συμβαίνει για πρώτη φορά μετά το 2010. 

Η επιβατική κίνηση το Μάρτιο κατέγραψε αύξηση της τάξεως του 24,5% συγκριτικά με τον αντίστοιχο μήνα πέρσι, καθώς περισσότεροι από 200.000 επιβάτες, ταξίδεψαν από και προς το Ελευθέριος Βενιζέλος. 



Η κίνηση εσωτερικού σημειώσε άυξηση 33,2% σε σχέση με το Μάρτιο του 2014, με την κίνηση εξωτερικού να καταγράφει επίσης άνοδο 20%. 
Κλείσιμο

Κατά το πρώτο τρίμηνο του έτους, η κίνηση του αεροδρομίου ανήλθε σε 2,98 εκατομμύρια σημειώνοντας άνοδο της τάξεως του 25,7%. Καταλυτικό ρόλο έπαιξε η εντυπωσιακή αύξηση στις πτήσεις εσωτερικού, καθώς διαμορφώθηκε σε 36,9% σε σχέση με το πρώτο τρίμηνο του 2014, ενώ ανοδικά κινήθηκε και η επιβατική κίνηση εξωτερικού με ποσοστό 19,7%. 



Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας, το 2015 αναμένεται να είναι μία ακόμα θετική χρονιά για τα ελληνικά αεροδρόμια, ενώ δεν αποκλείεται η επιβατική κίνηση να ξεπεράσει την επίδοση ρεκόρ του 2014, όταν και διακινήθηκαν μέσω των αεροδρομίων της χώρας περίπου 45 εκατομμύρια ταξιδιώτες.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης