Washington Post: Έρχονται κι άλλες αυτοκτονίες στην Ελλάδα

Washington Post: Έρχονται κι άλλες αυτοκτονίες στην Ελλάδα

Οι έλληνες αυτοκτονούν λόγω οικονομικής κρίσης αναφέρει η Αμερικανική εφημερίδα

Παπαρήγα: «Λένε ψέματα ότι δεν θα πάρουν νέα μέτρα»
Washington Post: Έρχονται κι άλλες αυτοκτονίες στην Ελλάδα

Με την τραγική αύξηση των αυτοκτονιών στην Ελλάδα ασχολείται η αμερικανική εφημερίδα Washington Post, η οποία υποστηρίζει πως εκτός από την «έκρηξη» στις αυτοκτονίες που έχουν σημειωθεί τα τελευταία δύο χρόνια, ο αριθμός θα αυξηθεί και άλλο.

Σε δημοσίευμα της, η Washington Post η οποία επικαλείται ως πηγή το ειδησεογραφικό πρακτορείο Associated Press, φιλοξενεί δηλώσεις της ΜΚΟ «Κλίμακα» και του επικεφαλής ψυχολόγου του οργανισμού Αρη Βιολατζή. Η «Κλίμακα» επισημαίνει, πως η έξαρση των αυτοκτονιών οφείλεται κατά κύριο λόγο στην οικονομική κρίση και τα μέτρα λιτότητας που έχει επιβάλλει η Τρόικα. Ο επικεφαλής της «Κλίμακας» μάλιστα, υποστηρίζει πως οι άνδρες αυτοκτονούν στον τετραπλάσιο βαθμό από τις γυναίκες, με το 43% των συνολικών περιπτώσεων να αφορούν άνεργους πολίτες, οι οποίοι αντιμετώπιζαν σημαντικά οικονομικά προβλήματα. Οι περισσότερες αυτοκτονίες μάλιστα, οφείλονται σε απαγχονισμούς, αυτοπυροβολισμούς, άλματα στο κενό και δηλητηριασμούς.

Η «Κλίμακα» κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για την τραγική αυτή αύξηση των αυτοκτονιών και ζητά την κυβερνητική αρωγή για να αντιμετωπιστεί και να περιοριστεί το λυπηρό αυτό φαινόμενο επισημαίνει η Washington Post, η οποία κλείνει το δημοσίευμα παραθέτοντας τις δηλώσεις του κ. Βιολατζή: «Για κάθε αυτοκτονία, έχουμε άλλες 30 απόπειρες, με αποτέλεσμα να δημιουργούμε μια «τράπεζα» ανθρώπων οι οποίοι θα μπορούσαν να αυτοκτονήσουν. Αυτό είναι ένα μακροπρόθεσμο πρόβλημα», δηλώνει ο κ. Βιολατζής.

Διαβάστε εδώ αναλυτικά το ρεπορτάζ από τη χθεσινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε η «Κλίμακα»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης