Στοιχεία που σοκάρουν παρουσιάστηκαν από την μη κυβερνητική οργάνωση «Κλίμακα» - Το προφίλ όσων αυτοκτονούν - Μια αυτοκτονία έχει άμεσο αντίκτυπο στη ζωή άλλων 6 έως 23 ατόμων
Έντονο προβληματισμό προκαλεί στους επιστήμονες η μελέτη των στατιστικών στοιχείων για τις αυτοκτονίες στην Ελλάδα, αλλά και επιστημονική ανάλυση για την ψυχοσύνθεση όσων οδηγούνται στο απονενοημένο διάβημα. Όπως τονίστηκε σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε η μη κυβερνητική οργάνωση «Κλίμακα» - με αφορμή την έξαρση του φαινομένου των αυτοκτονιών στη χώρα μας- κάθε 18 ώρες στην Ελλάδα γίνεται μία αυτοκτονία, ενώ κάθε 45 λεπτά μια απόπειρα αυτοκτονίας. Εξίσου θλιβερό είναι και το στοιχείο ότι οι αυτοκτονίες είναι δύο και τρεις φορές περισσότερες από ότι οι ανθρωποκτονίες!
Όπως αποκάλυψαν οι υπεύθυνοι της «Κλίμακας» ο άνδρας που βάζει τέλος στη ζωή του είναι μέσης ηλικίας, έγγαμος και με οικονομικά προβλήματα, ενώ σύμφωνα με τη ΜΚΟ μια αυτοκτονία έχει άμεσο αντίκτυπο στη ζωή άλλων 6 έως 23 ατόμων που κινούνται στο ευρύτερο οικογενειακό περιβάλλον του αυτόχειρα.
Ο Κυριάκος Κατσαδώρος, ψυχίατρος και επιστημονικός διευθυντής της «Κλίμακας», ανέφερε ότι το 90% των ανθρωπων που αυτοκτονούν έχουν κάποιο ψυχικό νόσημα ενώ υπάρχει και ένα ποσοστό 10% που είναι πιο ευάλωτοι και λόγω της οικονομικής κρίσης «οδηγούνται στα άκρα».
Στο Vione Paros, υπό την διαχείρηση της SWOT Hospitality, η φιλοξενία, η γαστρονομία και η θέα στο Αιγαίο συνθέτουν μια πρόταση διαμονής που αποτυπώνει τον σύγχρονο χαρακτήρα του νησιού.
Σήμερα, οι επιχειρήσεις δεν αναζητούν απλώς θεωρητικές γνώσεις, αλλά ανθρώπους που μπορούν να ενταχθούν άμεσα στην παραγωγή, να χειριστούν σύγχρονες τεχνολογίες και να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις ενός περιβάλλοντος που αλλάζει με ιλιγγιώδεις ρυθμούς