Το τραγούδι της Φιλιώς

Το τραγούδι της Φιλιώς

Μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου συνεχίζεται στην Αθήνα αλλά και σε άλλες πόλεις η επιτυχημένη παράσταση «Φιλιώ Χαϊδεμένου»

Το τραγούδι της Φιλιώς
Στην τελική ευθεία εισέρχεται η περιοδεία της παράστασης «Φιλιώ Χαϊδεμένου» που μετά την απρόσμενη επιτυχία του χειμώνα ταξίδεψε σε όλη την Ελλάδα και την Κύπρο. Η μοναδική Δέσποινα Μπεμπεδέλη συγκλονίζει με την ερμηνεία της υποδυόμενη αυτήν την ακάματη και θαρραλέα Μικρασιάτισα γυναίκα. Μαζί της ο Ζαχαρίας Καρούνης, τέσσερις εξαίρετοι ηθοποιοί και δυο δεξιοτέχνες μουσικοί.

«… Η αφήγηση της Φιλιώς Χαϊδεμένου είναι η πραγματική ιστορία των ευτυχισμένων, δημιουργικών ημερών των Μικρασιατών στον τόπο τους… O,τι λέει η Φιλιώ το είδε με τα μάτια της, το βίωσε η ίδια. Και αν κρατάω κάτι, είναι ένας απέραντος θαυμασμός, ένα βαθύ σέβας προς αυτή την απλή, ταπεινή γυναίκα με τη γιγάντια δύναμη, τόλμη, πίστη, αγάπη για τη ζωή, για την πατρίδα της, τον συνάνθρωπό της, για τον αγώνα που έδωσε να κρατήσει άσβεστη τη μνήμη της χαμένης πατρίδας της», λέει για εκείνη η Δέσποινα Μπεμπεδέλη, με πολύχρονη παρουσία στο θεατρικό σανίδι στην Ελλάδα και την Κύπρο.

Κλείσιμο


Η σημαντική πορεία της γυναίκας με το όνομα Φιλιώ , έγινε η αφορμή να γεννηθεί το θεατρικό έργο –μια παραγωγή του Ιδρύματος Πολιτισμού «Ιωνία» της Ιεράς Μητρόπολης Νέας Φιλαδελφείας και Ιωνίας- που εξιστορεί τη ζωή της, βασισμένη στις προσωπικές της μαρτυρίες. Πέρα από την προσωπική ιστορία αυτής της σημαντικής προσωπικότητας, η δύναμη της θέλησης και ο αγώνας της για επιβίωση μέσα σε ένα ολόκληρο αιώνα συνιστά ένα φωτεινό παράδειγμα αντίστασης.

Η θεατρική παράσταση περιλαμβάνει μουσικές και τραγούδια που συντρόφευαν τη Φιλιώ σε όλες τις περιόδους της ζωής της αλλά και μουσική και τραγούδια που έγραψε ο Ζαχαρίας Καρούνης ειδικά για την «Φιλιώ Χαϊδεμένου»σε στίχους Χρήστου Παπαδόπουλου . Εδώ ακούμε το τραγούδι της Φιλιώς – που έγινε για τις ανάγκες της παράστασης.

Μουσική: Ζαχαρίας Καρούνης , Στίχοι: Χρίστος Γ. Παπαδόπουλος.
Παίζουν: Πιάνο: Χρήστος Θεοδώρου, Κόντρα μπάσο: Αλέκος Βασιλάτος, Λάφτα-λαούτο: Αλέξανδρος Καψοκαβάδης, Σαντούρι: Πάνος Βέργος, Κρουστά: Μανούσος Κλαπάκης.
Ενορχήστρωση: Χρήστος Θεοδώρου
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης