Γνωρίστε τους απροσάρμοστους ήρωες του Suicide Squad

Γνωρίστε τους απροσάρμοστους ήρωες του Suicide Squad

Η ταινία που βασίζεται στα κόμικς της DC παρουσιάζει μία ομάδα κακών που ενώνουν τις δυνάμεις τους για να αντιμετωπίσουν μία μεγαλύτερη απειλή. Ποιοι είναι όμως αυτοί οι κακοί;

Γνωρίστε τους απροσάρμοστους ήρωες του Suicide Squad
Το 2016 θα είναι το μεγάλο στοίχημα της DC Comics στη μεγάλη οθόνη. Και αυτό γιατί μετά το νωθρό ξεκίνημα που έκανε το 2013 με το Man of steel
(νωθρό υπό την έννοια ότι έκτοτε δεν έχουμε δει άλλη ταινία της DC), ο έτερος κολοσσός των κόμικς (μαζί με τη Marvel) παίρνει στα σοβαρά την παρουσίαση του κινηματογραφικού του σύμπαντος, προβάλλοντας φέτος δύο σχετικές ταινίες. Η πρώτη είναι το πολυαναμενόμενο
Batman v Superman: Η αυγή της δικαιοσύνης, που θα κάνει πρεμιέρα στην Ελλάδα στις 24 Μαρτίου. Εκεί θα δούμε τον Superman και τον καινούργιο Batman του Μπεν Άφλεκ σε έναν διαγωνισμό για τον τίτλο του κυρίαρχου αρσενικού, ενώ θα παρουσιαστούν επίσης νέοι υπερήρωες, όπως η Wonder Woman, ο Flash, ο Aquaman και ο Cyborg, οι περισσότεροι από τους οποίους θα αποκτήσουν προσεχώς δική τους ταινία.

Κλείσιμο


Πολυαναμενόμενη, ωστόσο, είναι και η δεύτερη ταινία, το Suicide Squad
, που θα κάνει πρεμιέρα στη χώρα μας στις 25 Αυγούστου. Πρώτον, γιατί σε αντίθεση με το Batman v Superman -κρίνοντας τουλάχιστον από το τρέιλερ που κυκλοφόρησε μέσα στην εβδομάδα- έχει έναν πιο ελαφρύ τόνο, με σαφώς μεγαλύτερες δόσεις χιούμορ. Δεύτερον, γιατί οι κεντρικοί ήρωες είναι ένα μάτσο από συστηματικούς παραβάτες του νόμου με ιδιαίτερα αρρωστημένες συμπεριφορές που ενώνουν τις δυνάμεις τους κάτω από την αιγίδα της κυβέρνησης και τον τίτλο Suicide Squad για να αντιμετωπίσουν ένα μεγαλύτερο κακό. Είναι σίγουρα οι χειρότεροι ήρωες που έχουν περάσει ποτέ, όπως μας λέει και το τρέιλερ της ταινίας. Ορισμένοι από αυτούς είναι ήδη γνωστοί στο ευρύτερο κοινό. Πολλοί όμως δεν είναι. Σας τους συστήνουμε, λοιπόν, όλους, για να πάρετε μία πρώτη γεύση σχετικά με το τι θα ακολουθήσει στη μεγάλη οθόνη.

Deadshot



Ο κατά κόσμον Floyd Lawton ξεκίνησε την καριέρα του στην Γκόθαμ προσπαθώντας να καταπολεμήσει το έγκλημα. Στη συνέχεια όμως αλλάζει η ατζέντα του και αποφασίζει να γίνει ο άρχοντας του υποκόσμου, καταλήγοντας ωστόσο στη φυλακή - με την ευγενική συμβολή του Batman. Όταν βγαίνει από τη φυλακή, ο Deadshot γίνεται επαγγελματίας δολοφόνος – και μάλιστα από τους πιο αποτελεσματικούς, δεδομένου ότι είναι ο καλύτερος ελεύθερος σκοπευτής στον κόσμο. Βασικό του χαρακτηριστικό είναι η αψήφηση του θανάτου, η οποία τον οδηγεί σε παράτολμες αποστολές. Στο Suicide Squad τον υποδύεται ο Γουίλ Σμιθ, ο οποίος μάλιστα δεν συμμετείχε στο sequel του Ημέρα Ανεξαρτησίας για να παίξει σε αυτή την ταινία.

Harley Quinn



Έκλεψε την παράσταση στο τρέιλερ, καθώς έχοντας γκρεμίσει μία βιτρίνα για να πάρει αυτό που της γυάλισε, λέει: «Είμαστε οι κακοί. Τέτοια κάνουμε». Η δρ. Harleen Frances Quinzel εμφανίστηκε για πρώτη φορά όχι στο χαρτί, αλλά στη μικρή οθόνη, στη σειρά κινουμένων σχεδίων Batman: The Animated Series το 1992, στο πλευρό του Joker. Εργαζόταν ως ψυχίατρος στο Άρκαμ, όταν συνάντησε τον Τζόκερ ως τρόφιμο, τον οποίο ερωτεύτηκε… τρελά και τον βοήθησε να δραπετεύσει. Όταν είδε όμως τον αγαπημένο της να επιστρέφει στραπατσαρισμένος στο άσυλο έπειτα από παρέμβαση του Batman, παρατά τη δουλειά της, φορά τη στολή του αρλεκίνου και γίνεται Harley Quinn (κατά παράφραση του harlequin), βάζοντας στο στόχαστρό της τον Ιππότη της Γκόθαμ. Στην ταινία την υποδύεται -με ιδιαίτερα ευχάριστο μπρίο- η Αυστραλιανή Μαργκό Ρόμπι. Θυμίζουμε για όσους τους αρέσουν οι συμπτώσεις ότι στην τελευταία ταινία όπου εμφανίστηκε ο Τζόκερ (Σκοτεινός ιππότης), τον ρόλο του είχε αναλάβει ο επίσης Αυστραλός Χιθ Λέτζερ.

Captain Boomerang



Αφήνουμε προς το παρόν τους εχθρούς του Batman και πάμε στους εχθρούς του Flash. Ο George "Digger" Harkness κατέκτησε την… τέχνη ρίψης μπούμερανγκ στη γενέτειρα του όπλου, την Αυστραλία. Αρχικά χρησιμοποίησε το ταλέντο του ως performer (χρησιμοποιώντας το όνομα Captain Boomerang), μέχρι που τον κέρδισε το έγκλημα. Σε φυσική μορφή ο κακός έκανε το ντεμπούτο του στην τρίτη σεζόν της σειράς Arrow (στον ρόλο του ο Νικ Τάραμπεϊ). Στο "SS" θα τον υποδυθεί ο Αυστραλός Τζάι Κόρτνεϊ.

Killer Croc



Και… επιστρέφουμε στη μακρά λίστα των εχθρών του Batman. Όπως είναι ευδιάκριτο και από τη φωτογραφία, ο κύριος έχει ένα εκ γενετής πρόβλημα: άφθονα ερπετοειδή χαρακτηριστικά. Λίγο αυτό, λίγο τα άσχημα παιδικά του χρόνια υπό την κηδεμονία της αλκοολικής θείας του και ο Waylon Jones στράφηκε στο έγκλημα, αξιοποιώντας την κτηνώδη δύναμή του και τα εξαιρετικά αντανακλαστικά του. Η παρθενική του εμφάνιση έγινε το 1983 το τεύχος νο 357 του Batman. Σε φυσική μορφή θα κάνει το ντεμπούτο του στη μεγάλη οθόνη στην ταινία, όπου θα τον υποδυθεί ο κ. Έκο του Lost, Αντεουάλε Ακινουόγιε-Αγκμπάζε.

El Diablo



Το σύμπαν της DC έχει τρεις χαρακτήρες με αυτό το όνομα, με πιο γνωστό τον Lazarus Lane, ο οποίος επαναφέρεται στη ζωή από έναν Ινδιάνο μάγο (μία ομάδα ληστών του επιτέθηκε και τον άφησε σχεδόν νεκρό) και μετατρέπεται σε εκδικητή. Στη νέα ταινία, όμως, θα ασχοληθούμε με τον βενιαμίν αυτών των τριών χαρακτήρων: ο Chato Santana εμφανίστηκε στον κόσμο των κόμικς μόλις το 2008. Πρόκειται για έναν εγκληματία με ικανότητα πυροκίνησης, ο οποίος παραδόθηκε στην αστυνομία μόλις έμαθε ότι ένα κτίριο στο οποίο είχε βάλει φωτιά είχε μέσα αθώες γυναίκες και παιδιά. Τον Diablo -ο οποίος εμφανίζεται επίσης για πρώτη φορά στη μεγάλη οθόνη- υποδύεται ο Τζέι Χερνάντεζ.

Slipknot



Ο Christopher Weiss εργαζόταν σε μία εταιρεία χημικών στις νότιες ΗΠΑ. Εκεί ανέπτυξε μία φόρμουλα για άφθαρτα σχοινιά, τα οποία και στη συνέχεια χρησιμοποίησε για το εγκληματικό του έργο. Και κάπως έτσι γεννήθηκε ο Slipknot, ο οποίος ουδεμία σχέση έχει με το ομώνυμο συγκρότημα - ή τώρα που το ξανασκέφτομαι, θα μπορούσε να είναι μέλος τους, μια και η στολή του είναι ήδη έτοιμη. Η πρώτη του εμφάνιση ήλθε το 1984 στο 28ο τεύχος του Firestorm, ενώ στην ταινία θα τον υποδυθεί ο Άνταμ Μπιτς.

Enchantress



Ένας από τους παλαιότερους χαρακτήρες της ταινίας, εμφανίστηκε στο 187ο τεύχος του Strange Adventures το 1966 και παρέμεινε στην αφάνεια για μεγάλες περιόδους, ιδιαίτερα τη δεκαετία του 1990. Πρόκειται επίσης για έναν από τους λιγότερο γνωστούς, αλλά και πιο μπερδεμένους χαρακτήρες, καθώς έχει πολεμήσει και στα δύο στρατόπεδα. Η ξανθιά, ευγενική June Moore κυριεύεται από την Enchantress και μεταμορφώνεται σε μία μελαχρινή ηρωίδα με μαγικές δυνάμεις που είναι ικανή για το καλύτερο, αλλά και για το χειρότερο. Τον ρόλο της στο “SS” τον έχει αναλάβει η Κάρα Ντελεβίν.

Katana



Η άσος των πολεμικών τεχνών Tatsu Yamashiro διήγε έναν ανέμελο βίο στην Ιαπωνία, μέχρι που ο αδελφός του συζύγου της εξολόθρευσε από ζήλια ολόκληρη την οικογένειά της. Στη συνέχεια -και αφού εκπαιδεύτηκε ως σαμουράι- μετοίκησε στις ΗΠΑ για να γίνει αυτόκλητη υπερασπίστρια της δικαιοσύνης, χρησιμοποιώντας το σπαθί κατάνα που αφαίρεσε τη ζωή του αγαπημένου της (και το οποίο αιχμαλωτίζει την ψυχή αυτού που σκοτώνει - κάτι σαν το φοβερό μαύρο σπαθί Stormbringer του Έλρικ). Το ερώτημα είναι, βέβαια, πώς εντάσσεται στην Suicide Squad ένας χαρακτήρας που δεν είναι και τόσο κακός. Στην ταινία θα την υποδυθεί η Κάρεν Φουκουχάρα.

BONUS: Joker



Κατ’ αρχάς, ο Joker δεν ανήκει στην ομάδα, όμως θα κάνει ένα πέρασμα από την ταινία - απομένει να δούμε πόσο σημαντικός θα είναι ο ρόλος του. Ο κύριος με το πράσινο μαλλί και το μόνιμα διαγεγραμμένο χαμόγελο στο πρόσωπο δεν θέλει και ιδιαίτερες συστάσεις, δεδομένου ότι είναι ο Νο 1 εχθρός του Batman και ένας από τους πιο γνωστούς «κακούς» των κόμικς στο ευρύ κοινό. Είναι, μάλιστα, ο «κακός» που εμφανίστηκε στην παρθενική έκδοση του Batman, πίσω στο μακρινό 1940.Ψυχοπαθής όσο δεν πάει και με μία αρρωστημένη, σαδιστική αίσθηση του χιούμορ, ο Joker αποτελεί μία εγκληματική ιδιοφυία. Ενώ δεν διαθέτει κάποια υπερδύναμη, χρησιμοποιεί την επινοητικότητά του και τις γνώσεις του στη χημεία για να σκορπίσει χάος στην Γκόθαμ. Αυτή τη φορά, ο Τζάρεντ Λέτο ενσαρκώνει τον εμβληματικό κακοποιό - μία πρόκληση ιδιαίτερα δύσκολη εάν αναλογιστεί κανείς ότι από τον συγκεκριμένο ρόλο έχει περάσει ο Τζακ Νίκολσον, αλλά και ο αξέχαστος Χιθ Λέτζερ στον οποίο απονεμήθηκε μετά θάνατον το Όσκαρ Β’ Ανδρικού Ρόλου για την ερμηνεία του.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης