Πάτρα: Η δωδέκατη διάρρηξη ήταν... και η τελευταία

Πάτρα: Η δωδέκατη διάρρηξη ήταν... και η τελευταία

Φόβος και τρόμος είχε γίνει σπείρα νεαρών τσιγγάνων 

Πάτρα: Η δωδέκατη διάρρηξη ήταν... και η τελευταία
Φόβος και τρόμος για τους ιδιοκτήτες διαμερισμάτων και μονοκατοικιών στην ευρύτερη περιοχή της Πάτρας είχε γίνει μια τετραμελής σπείρα νεαρών τσιγγάνων, από τους οποίους ένας είναι μόλις 14 χρόνων ενώ οι μεγαλύτεροι έχουν πλούσιο παρελθόν σε καταδίκες.

Τέλος στη δράση της συμμορίας έβαλαν οι αστυνομικοί της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. που κατάφεραν να συλλάβουν τους δράστες λίγη ώρα μετά την καταγγελία μιας γυναίκας ότι παραβίασαν το σπίτι της στην περιοχή Άγιος Βασίλειος, αλλά τράπηκαν σε φυγή μόλις τους αντιλήφθηκε. Ο ανήλικος μαζί με τους τρεις συνεργούς του ηλικίας 20, 19 και 18 χρόνων προσήχθησαν στην Ασφάλεια για ανάκριση και εκεί αποκαλύφθηκε η δράση τους.

Τους τελευταίους οκτώ μήνες, η σπείρα είχε διαρρήξει άλλα ένδεκα σπίτια στις περιοχές Ρίο, Καστελλόκαμπο, Πλατάνι και Άγιο Βασίλειο Πατρών, παραβιάζοντας πόρτες και παράθυρα με διάφορα εργαλεία και αιχμηρά αντικείμενα. Στόχοι τους ήταν κυρίως χρήματα, κοσμήματα και κινητά και ήδη διαπιστώθηκε ότι η λεία τους είχε φτάσει σε μετρητά τα 4.500 ευρώ και σε  κοσμήματα αξίας 20.450 ευρώ.

Κλείσιμο
Οι δράστες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πατρών που τους απήγγειλε κατηγορίες για διακεκριμένες κλοπές κατ’ επάγγελμα και κατά συνήθεια. Μάλιστα, το 2013 και το 2014 είχαν επιβληθεί από τον ανακριτή Πλημμελειοδικών Πατρών στον 20χρονο περιοριστικοί όροι για ληστεία κατά συναυτουργία και διακεκριμένες κλοπές, ενώ οι ανακριτές Πλημμελειοδικών Πατρών και Ζακύνθου είχαν επιβάλει περιοριστικούς όρους και στον 19χρονο για διακεκριμένες κλοπές.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης