Καρκίνος ουροδόχου κύστης: Τεστ επιτρέπει τη διάγνωση 10 χρόνια νωρίτερα

Καρκίνος ουροδόχου κύστης: Τεστ επιτρέπει τη διάγνωση 10 χρόνια νωρίτερα

Μια απλή εξέταση ούρων θα μπορούσε να βοηθήσει στη διάγνωση του καρκίνου της ουροδόχου κύστης δέκα χρόνια πριν την εμφάνιση συμπτωμάτων, μέσω της ανίχνευσης γενετικών μεταλλάξεων σύμφωνα με νέα έρευνα

urine-test
O καρκίνος της ουροδόχου κύστης αποτελεί πρόκληση για την επιστημονική κοινότητα, η οποία δεν είχε έως πρότινος καταφέρει να σημειώσει πρόοδο σε σχέση με τον χρόνο διάγνωσης, με την πλειοψηφία των περιπτώσεων να διαγιγνώσκεται σε προχωρημένο στάδιο. Μια έγκαιρη διάγνωση θα μπορούσε να εξασφαλίσει ένα ποσοστό επιβίωσης 90% για τους ασθενείς. Με τα σημερινά δεδομένα και τις διαγνώσεις σε προχωρημένο πια στάδιο, το ποσοστό επιβίωσης περιορίζεται σε μόλις 10%.

Σήμερα, ο μοναδικός τρόπος διάγνωσης της νόσου είναι η επεμβατική μέθοδος της κυστεοσκόπησης, μια δυσάρεστη διαδικασία κατά την οποία ένα ειδικό ενδοσκοπικό εργαλείο με κάμερα, το κυστεοσκόπιο, εισέρχεται στην ουροδόχο κύστη, επιτρέποντας στον ουρολόγο να εξετάσει το εσωτερικό της ουρήθρας και της ουροδόχου κύστης. Για να φτάσει κανείς στην εξέταση, θα πρέπει να έχει νιώσει πρώτα ύποπτα συμπτώματα.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης