Πότε μια σχέση είναι προβληματική;

mesa_3974238

Τα δέκα σημάδια που δείχνουν ότι υπάρχει εξάρτηση από τον/την σύντροφό σας

«Στην αρχή του έρωτα, μπορείτε να αισθανθείτε εκστασιασμένος, σαν να κάνατε χρήση ναρκωτικών ή να είστε αλκοολικός. Κι όταν το πάθος υποχωρήσει, τότε μπορείτε να εκτιμήσετε τη σχέση σας, αν δηλαδή σας ωφελεί ή απλά είστε εξαρτημένος από αυτήν».

Όπως γράφει η βρετανική εφημερίδα «Daily Mail», η καθηγήτρια Φέμκε Μπούσμαν -Πιτζλμαν, ερευνήτρια σε θέματα εθισμού στο πανεπιστήμιο της Αδελαίδας στην Αυστραλία και η συγγραφέας Μάργκαρετ Πολ εξηγούν στο περιοδικό «Cosmopolitan» την ευκολία με την οποία, «μπορούμε να εθιστούμε στον αγαπημένο μας όπως συμβαίνει με το αλκοόλ ή το φαγητό».

toxic_rel_75632


Τα 10 σημάδια που προδίδουν αν έχουμε σχέση εξάρτησης

1. Πηγαίνετε μαζί παντού

Θέλεις να είσαι μαζί του τόσο πολύ που, ότι κι αν κάνεις, περιστρέφεσαι γύρω από εκείνον. Βγαίνετε με τους φίλους σας και πάντα παίρνετε μαζί τον σύντροφό σας.

2. Όταν το σεξ γίνεται εμμονή

Εάν παραλείπετε τακτικά την εργασία σας για να κάνετε σεξ ή το μυαλό σας είναι σχεδόν όλη την ημέρα στο...κρεβάτι, τότε αυτό σας κάνει κακό.

3. Εάν δεν μπορείτε να ελέγξετε την επιθυμία σας να τον δείτε ή να μιλήσετε μαζί του

Καλό θα είναι να ελέγχετε τον εαυτό σας, δηλαδή, να περνάτε ώρες και χωρίς τον σύντροφό σας για να ευχαριστείτε πρώτα απ΄όλα εσάς.

4. Εάν ξοδεύετε όλα τα χρήματά σας σε αυτόν

Μπορεί να είναι ωραίο να κάνετε καθημερινά δώρα στον αγαπημένο σας ή να πληρώνετε όλους τους λογαριασμούς, αλλά αυτό δεν καλύπτει όλα τα προβλήματα σε μία σχέση.

5. Εάν δεν διασκεδάζετε με άλλους παρά μόνο με τον σύντροφό σας

Εάν δεν διασκεδάζετε με άλλους παρά μόνο με τον σύντροφό σας, τότε υπάρχει θέμα. Ο χρόνος που ξοδεύετε με τον σύντροφό σας πρέπει να είναι χαρά, αλλά πρέπει να είστε σε θέση να διασκεδάσετε και μόνοι σας και με φίλους. Αν δεν έχετε άλλους ανθρώπους δίπλα σας παρά μόνο τον σύντροφό σας, τότε διατρέχετε μεγάλο κίνδυνο εξάρτησης.

6. Αισθάνεστε φόβο όταν είστε μόνοι σας

Μπορεί να αισθάνεστε άβολα ή ανήσυχοι όταν είστε χωρίς τον σύντροφό σας, για παράδειγμα όταν κοιμάστε τη νύχτα. Αυτό δείχνει ότι η εξάρτησή σας από αυτόν το άνθρωπο, αρχίζει να επηρεάζει αρνητικά τη σχέση σας.

7. Εάν είστε έξω με φίλους σας και δεν σταματάτε να του στέλνετε γραπτά μηνύματα

Το να βγαίνετε έξω για να διασκεδάσετε και να έχετε συνεχώς το μυαλό σας στον αγαπημένο σας δεν έχει νόημα. Το γεγονός αυτό δείχνει ξεκάθαρα ότι υπάρχει μία τοξική σχέση.

8. Εάν αισθάνεστε φόβο και πανικό με τη σκέψη ότι θα τον χάσετε

Η ανασφάλεια ότι κάποια στιγμή θα μείνετε χωρίς τον αγαπημένο σας δείχνει ένα άβουλο άτομο που αδυνατεί να σταθεί στα πόδια του και είναι εξαρτημένο από τον σύντροφό του.

9. Παράφορη ζήλια

Εάν αισθάνεστε παράφορη ζήλια για τους πρώην σε βαθμό που να φέρεστε παράλογα. Το τι έκανε πριν από εσάς δεν θα πρέπει να σας επηρεάζει στη σχέση σας.

10. Εάν για ο,τι κάνετε, χρειάζεστε την έγκρισή του

Έχετε δική σας γνώμη, κατά συνέπεια, δεν χρειάζεται για ο,τι κι αν κάνετε, να ρωτάτε πάντα τον σύντροφο σας για να δείτε αν συμφωνεί.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

schizophrenia

Οι επιστήμονες μελετούν την σχιζοφρένεια επί πολλά χρόνια, αλλά μόνο πρόσφατα βρέθηκε στο επίκεντρο της μελέτης η σχέση ανάμεσα στο μικροβίωμα του εντέρου και την ασθένεια

190218165229_42164564_l

Μια ρεαλιστική αποτύπωση του πώς το σεξ μετατρέπεται από απόλαυση σε επαχθές φορτίο μετά από κάποια ηλικία, αλλά και των παραγόντων υγείας που το υποβαθμίζουν

pushups_1a

Μετά την είδηση ότι τα push-ups αποτελούν δείκτη της καρδιαγγειακής μας υγείας, ήρθε η ώρα να μάθουμε πώς να τα κάνουμε σωστά ώστε να ενισχύσουμε τη δύναμή μας