Φαρμακευτική καινοτομία: Χρειάζονται γενναία μέτρα για την ενίσχυσή της στην Ελλάδα

Φαρμακευτική καινοτομία: Χρειάζονται γενναία μέτρα για την ενίσχυσή της στην Ελλάδα

Ο οδικός χάρτης της φαρμακευτικής καινοτομίας αφορά άμεσα την Ελλάδα, όπως και όλη την Ευρώπη - Οι λέξεις κλειδιά στην πορεία της χώρας μας είναι «μεταρρυθμίσεις» και «χρηματοδότηση», σύμφωνα με τον κ. Thibault Massart, Αντιπρόεδρο της AbbVie Νότιας Ευρώπης

woman_laboratory_1946050060
Η μάχη με τα νοσήματα δεν σταματά ποτέ, με τους ασθενείς να έχουν δυνατό σύμμαχό τους σε αυτή την σκληρή διαδικασία τον φαρμακευτικό τομέα. Μπορεί η πανδημία κορωνοϊού να φαίνεται πια μακρινή, αλλά ήταν τα καινοτόμα εμβόλια και οι θεραπείες για τη λοίμωξη COVID-19 που καθόρισαν την επιστροφή στην κοινωνική και οικονομική κανονικότητα. Η φαρμακευτική καινοτομία αποτελεί πυλώνα του συστήματος υγείας καθώς με τις νέες θεραπείες μειώνεται η ανάγκη για Επείγοντα, χειρουργεία, νοσηλεία, συνεπώς μειώνονται οι δαπάνες και παράλληλα αυξάνεται η ποιότητα ζωής των ασθενών.

Χάρη στην ανάπτυξη και διάθεση νέων θεραπειών, για παράδειγμα, ο καρκίνος έχει μετατραπεί σε πολλές περιπτώσεις, σε χρόνια νόσο, και με βελτιωμένα ποσοστά 5ετούς επιβίωσης για συγκεκριμένους τύπους καρκίνου, όπως από 45% για τον καρκίνο του μυελού των οστών μέχρι 83% για καρκίνο του μαστού.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης