Η συνήθεια που αποτελεί τη μεγαλύτερη απειλή για τη ζωή μας – Τι να κάνουμε

Η συνήθεια που αποτελεί τη μεγαλύτερη απειλή για τη ζωή μας – Τι να κάνουμε

Αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της ζωής πολλών ανθρώπων, ενώ οι επιπτώσεις της στην υγεία και τη μακροζωία εξακολουθούν να υποτιμώνται - Δείτε ποια συνήθεια σας απειλεί και πώς μπορείτε να αντιμετωπίσετε τον κίνδυνο

2087084395_woman_work_office
Οι κίνδυνοι της καθιστικής ζωής βρίσκονται και πάλι στο επίκεντρο της προσοχής, μετά τη δημοσίευση νέας έρευνας στο JAMA Network Open, που προειδοποιεί ότι οι άνθρωποι που περνούν καθιστοί το μεγαλύτερο μέρος της καθημερινότητάς τους αντιμετωπίζουν 16% αυξημένο κίνδυνο πρόωρου θανάτου.

«Θεωρείται πλέον φυσιολογικό για τους ανθρώπους να κάθονται παρατεταμένα σε μια καρέκλα», δηλώνουν οι ερευνητές, εκφράζοντας την ανησυχία τους και προσθέτοντας ότι τα ολοένα αυξανόμενα στοιχεία που υπογραμμίζουν την επικίνδυνη διάσταση αυτής της συνήθειας «απονομιμοποιούν αυτή την κοινή συμπεριφορά».

Η ερευνητική ομάδα από την Ταϊβάν με επικεφαλής τον δρ. Chi-Pang Wen του Εθνικού Ινστιτούτου Ερευνών Υγείας ανέλυσε λεπτομερή δεδομένα της καθημερινότητας σχεδόν 482.000 Ταϊβανέζων, ηλικίας κατά μέσο όρο 39 ετών. Συλλέχθηκαν στοιχεία για τη σωματική δραστηριότητα των συμμετεχόντων στον ελεύθερο χρόνο τους, καθώς και για το πόσες ώρες περνούσαν καθιστοί στην εργασία τους. Η υγεία των συμμετεχόντων παρακολουθήθηκε συνολικά για περίπου 13 χρόνια.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης