Χρόνιος πόνος: Πόσο χειροτερεύει τον χειμώνα – Πέντε αποτελεσματικές κινήσεις που ανακουφίζουν

Χρόνιος πόνος: Πόσο χειροτερεύει τον χειμώνα – Πέντε αποτελεσματικές κινήσεις που ανακουφίζουν

Όσοι ταλαιπωρούνται από χρόνιο πόνο, γνωρίζουν καλά ότι η πτώση της θερμοκρασία και η άνοδος της υγρασίας αυξάνουν τις ενοχλήσεις τους. Ακολουθήστε πέντε πολύτιμες συμβουλές για την αντιμετώπιση του χρόνιου πόνου καθώς χειμωνιάζει

chronicpain_2083529677
Όσο εντείνονται οι χειμερινές θερμοκρασίες, τα άτομα που ταλαιπωρούνται από χρόνιο πόνο πιθανότατα θα εμφανίσουν εξάρσεις. Οι ξαφνικές αλλαγές στη θερμοκρασία και η αύξηση των βροχοπτώσεων επιδεινώνουν τον χρόνιο πόνο, καθιστώντας δύσκολη την ολοκλήρωση των καθημερινών δραστηριοτήτων. Παθήσεις, όπως, η αρθρίτιδα, η ινομυαλγία και διάφορες άλλες αυτοάνοσες διαταραχές είναι αυτές που συχνά συνοδεύονται με συμπτώματα πόνου.

Οι ειδικοί του οργανισμού American Pain Consortium προτείνουν πέντε απλές στρατηγικές διαχείρισης του πόνου, που μπορούν να εφαρμοστούν απ’ όλους και με σχεδόν μηδενικό κόστος.

Ντυθείτε ζεστά και με στρώσεις

Θυμάστε που μαμάδες μας μάς έντυναν σαν… κρεμμύδια; Την ίδια τακτική θα πρέπει να ακολουθήσετε και στην ενήλικη ζωή για να μην κρυώνετε και επιδεινωθεί ο πόνος και η δυσκαμψία στις αρθρώσεις. Τα ρούχα σε στρώσεις παγιδεύουν τη θερμότητα και βοηθούν στη ρύθμιση της θερμοκρασίας του σώματος, μειώνοντας τα επίπεδα του πόνου. Προτιμήστε μάλλινες κάλτσες, ισοθερμικά ρούχα και γάντια και σκουφιά για να προστατέψετε τα άκρα σας.


Κλείσιμο
Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης