Μακροζωία: Προσθέστε 9 χρόνια στη ζωή σας με μία κίνηση

Μακροζωία: Προσθέστε 9 χρόνια στη ζωή σας με μία κίνηση

Η αντικατάσταση μίας κατηγορίας τροφίμων με μια άλλη αρκεί για να σας χαρίσει έως και εννέα χρόνια επιπλέον ζωής - Δείτε τι αποκαλύπτει νέα βρετανική μελέτη

makrozwia1
Ποιος δεν θα ήθελε να ζήσει όσο το δυνατόν περισσότερο; Επικρατεί η πεποίθηση ότι οι άνθρωποι δεν μπορούν να κάνουν τίποτα για να ελέγξουν πόσα χρόνια θα ζήσουν, αυτό όμως δεν ευσταθεί απολύτως. Στην πραγματικότητα, υπάρχουν πολλά που μπορείτε να κάνετε για να διασφαλίσετε περισσότερα και πιο υγιή χρόνια ζωής, ξεκινώντας από το πιάτο σας.

Η υιοθέτηση μιας υγιεινής και ισορροπημένης διατροφής θα μπορούσε να προσθέσει έως και 8,5 χρόνια ζωής σε μια 40χρονη γυναίκα και 9 επιπλέον χρόνια σε έναν άνδρα. Αυτό δείχνει νέα βρετανική μελέτη που δημοσιεύεται στο Nature Food, τονίζοντας ότι η αντικατάσταση ανθυγιεινών τροφίμων από πιο υγιεινές επιλογές είναι μια ωφέλιμη κίνηση για όλους τους ανθρώπους, ανεξαρτήτως ηλικίας.

Ειδικότερα, η μελέτη παρατήρησε ότι η σημαντικότερη διατροφική παρέμβαση που μπορείτε να κάνετε είναι να μειώσετε την κατανάλωση σακχαρούχων ποτών και επεξεργασμένων κρεάτων, όπως τα λουκάνικα και το μπέικον, αντικαθιστώντας τα με τρόφιμα, όπως οι ξηροί καρποί και τα δημητριακά ολικής άλεσης. Η παρέμβαση αυτή βασίζεται στον διατροφικό οδηγό Eatwell του Εθνικού Συστήματος Υγείας της Αγγλίας (NHS), το οποίο συστήνει στους ανθρώπους να καταναλώνουν καθημερινά πέντε μερίδες φρούτων και λαχανικών, αρκετά αμυλούχα και πλούσια σε πρωτεΐνες τρόφιμα και, ταυτόχρονα, να μειώσουν την πρόσληψη τροφών με υψηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά, νάτριο και σάκχαρα.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης