Απεχθάνεστε την εμφάνισή σας; Η διαταραχή που σας καταδυναστεύει

Απεχθάνεστε την εμφάνισή σας; Η διαταραχή που σας καταδυναστεύει

Βρίσκετε αποκρουστικό τον εαυτό σας; Εντοπίζετε ελαττώματα στην εμφάνισή σας αδιόρατα στους γύρω σας και αφιερώνετε ώρες στη σκέψη τους και πώς θα απαλλαγείτε από αυτά. Ενημερωθείτε για αυτήν την ψυχική διαταραχή

face_disorder
«Έχω κάνει τόσες πλαστικές επεμβάσεις, που όταν πεθάνω θα δωρίσουν το σώμα μου στην Tupperware» είχε δηλώσει κάποτε η Joan Rivers, η κωμικός που δοκίμασε τα όρια του χιούμορ όσο και της πλαστικής αισθητικής χειρουργικής, στην οποία κατέφευγε συχνότατα αφού ποτέ δεν βρήκε κάτι όμορφο πάνω της. Δεν ήταν βέβαια η πρώτη ούτε και η τελευταία που έβρισκε αποκρουστική την εικόνα της.

Η διαταραχή σωματικής δυσμορφίας όπως ονομάζεται αυτή η έντονη δυσφορία από την εικόνα του σώματος, αφορά το 2% περίπου του πληθυσμού -καίτοι μερίδα ειδικών επισημαίνουν πιθανότατη υποκαταγραφή των περιστατικών- και, σύμφωνα με τα κριτήρια που ορίζει το Διαγνωστικό και Στατιστικό Εγχειρίδιο Ψυχικών Διαταραχών 5 (DSM-Diagnostic and Statistical Manual of Mental Disorders) της Αμερικανικής Ψυχιατρικής Εταιρείας, περιλαμβάνει:

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης