Τα μοναδικά πλεονεκτήματα της Ρομποτικής Χειρουργικής Σπονδυλικής Στήλης

Τα μοναδικά πλεονεκτήματα της Ρομποτικής Χειρουργικής Σπονδυλικής Στήλης

Tα ρομποτικά συστήματα χρησιμοποιούνται όλο και περισσότερο στη χειρουργική της σπονδυλικής στήλης. Ο κύριος Μάριος Λυκίσσας, Ορθοπαιδικός, Διευθυντής Ορθοπαιδικής Κλινικής στο Metropolitan Hospital απαντά σε έξι συχνές ερωτήσεις σχετικά με αυτή τη μέθοδο

spine
H χειρουργική της σπονδυλικής στήλης με τη βοήθεια της ρομποτικής πλοήγησης είναι μια σύγχρονη και πολλά υποσχόμενη μέθοδος, η οποία εφαρμόστηκε και αναπτύχθηκε στις ΗΠΑ τα τελευταία χρόνια, ακολουθώντας τις εξελίξεις στον τομέα της ρομποτικής χειρουργικής του ισχίου και του γόνατος.

H μέθοδος αυτή κερδίζει συνεχώς έδαφος στον ιατρικό χώρο, ενώ έχει ήδη εφαρμοστεί σε σημαντικό αριθμό ενηλίκων και παιδιών, προσφέροντας πλήθος πλεονεκτημάτων τόσο στους ασθενείς όσο και τους γιατρούς που τη χρησιμοποιούν, με κυριότερα την ελαχιστοποίηση της πιθανότητας ιατρικού λάθους και την εκμηδένιση της πιθανότητας πρόκλησης νευρολογικής βλάβης. Η εφαρμογή της ρομποτικής χειρουργικής συνεχίζει να διευρύνεται συνεχώς, αν και ακόμη λίγοι, εξειδικευμένοι χειρουργοί μπορούν να την εφαρμόσουν τόσο στην Ελλάδα όσο και το εξωτερικό.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης