Ηπατοπάθειες: Καλύψεις και εξαιρέσεις του ασφαλιστηρίου

Ηπατοπάθειες: Καλύψεις και εξαιρέσεις του ασφαλιστηρίου

Ενημερωθείτε για τις παροχές που εξασφαλίζουν τα συμβόλαια υγείας στους ηπατοπαθείς, όπως και καλύψεις για άλλα περιστατικά που σχετίζονται με την ηπατική λειτουργία

220404143309_liver
Στις 5 Απριλίου, πριν από 12 χρόνια, έφυγε από τη ζωή ο Baruch S. Blumberg, ο Αμερικανός ιατρός που τιμήθηκε με το Νόμπελ Ιατρικής για το έργο του στην έρευνα σχετικά με την προέλευση και μετάδοση των λοιμωδών νοσημάτων, μέγιστο επίτευγμα του οποίου ήταν η ταυτοποίηση του ιού της ηπατίτιδας B και η ανάπτυξη έπειτα διαγνωστικού τεστ και εμβολίου ένταντι της νόσου.

Σύμφωνα με τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ), ο επιπολασμός για τη χρόνια ηπατίτιδα Β στην Ελλάδα εκτιμάται σε 2.5-3% του πληθυσμού, με σημαντικότερες επιπτώσεις στη δημόσια υγεία την αυξημένη νοσηρότητα και θνητότητα των ασθενών από την ηπατική νόσο και η διασπορά των ιών αυτών στο κοινωνικό περιβάλλον. Κάποιες από τις βασικές επιπλοκές της χρόνιας λοίμωξης είναι η κίρρωση του ήπατος, ο ηπατοκυτταρικός καρκίνος (HCC) και η ηπατική ανεπάρκεια, με κατάληξη τον θάνατο του ασθενούς αν δεν τεθεί σε παρακολούθηση και δεν λάβει ειδική αντιική αγωγή.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης