Κατάθλιψη: Η επικίνδυνη διαταραχή που απειλεί όσους χρησιμοποιούν social media

Κατάθλιψη: Η επικίνδυνη διαταραχή που απειλεί όσους χρησιμοποιούν social media

Οι εξιδανικευμένες εικόνες του διαδικτύου, σε συνδυασμό με την υπερβολική χρήση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης μπορούν να απειλήσουν σοβαρά την ψυχική υγεία, ανεξάρτητα από τα ιδιαίτερα στοιχεία της προσωπικότητας του καθενός - Νέα έρευνα προειδοποιεί

221004140947_social_media_depression
Σε ένα πολύ σημαντικό συμπέρασμα κατέληξε ομάδα ερευνητών, σύμφωνα με τα ευρήματα των οποίων η χρήση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης συσχετίζεται με αυξημένο κίνδυνο κατάθλιψης, ανεξαρτήτως της προσωπικότητας του κάθε ατόμου.

Η έρευνα που δημοσιεύτηκε στο Journal of Affective Disorders Reports, υποστηρίζει, συγκεκριμένα, ότι οι νεαροί ενήλικες που ξοδεύουν αρκετό χρόνο στα social media έχουν σημαντικά αυξημένες πιθανότητες να έρθουν αντιμέτωποι με την κατάθλιψη εντός 6 μηνών. Τη μελέτη πραγματοποίησε η δρ. Renae Merrill, διδακτορική φοιτήτρια στο Πρόγραμμα Δημόσιας Πολιτικής του Πανεπιστήμιο του Αρκάνσας, σε συνεργασία με τον κοσμήτορα του Κολλεγίου Δημόσιας Υγείας και Ανθρωπίνων Επιστημών του Πολιτειακού Πανεπιστημίου του Όρεγκον, Brian Primack και την Chunhua Cao, επίκουρη καθηγήτρια στο Κολλέγιο Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου της Αλαμπάμα.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης