Κορωνοϊός: Το δραστικό συστατικό που φρενάρει την αναπαραγωγή του ιού – Σε ποιο λαχανικό αφθονεί

Κορωνοϊός: Το δραστικό συστατικό που φρενάρει την αναπαραγωγή του ιού – Σε ποιο λαχανικό αφθονεί

Πλουσιότατο σε θρεπτικά συστατικά, το μπρόκολο μας εντυπωσιάζει συνεχώς λόγω των ωφέλιμων ιδιοτήτων του. Δείτε ποια δημοφιλής ουσία που βρίσκεται σε αφθονία στο πράσινο λαχανικό ρίχνεται στη μάχη κατά του κορωνοϊού

220324142527_broccoli
Στην ανακάλυψη μιας χημικής ουσίας που υπάρχει σε αφθονία στο αγαπημένο μας μπρόκολο και η οποία αποτελεί ισχυρό όπλο κατά του κορωνοϊού προχώρησαν οι ερευνητές του Πανεπιστήμιου Johns Hopkins.

Ειδικότερα, οι επιστήμονες του Παιδιατρικού Κέντρου Johns Hopkins ανέφεραν στοιχεία από εργαστηριακά πειράματα που δείχνουν πως μία χημική ουσία που προέρχεται από την ένωση που βρίσκεται σε αφθονία στο μπρόκολο και σε άλλα σταυρανθή φυτά μπορεί να προσφέρει ένα δυνητικά νέο και ισχυρό όπλο κατά των ιών που προκαλούν την COVID-19 και το κοινό κρυολόγημα.

Στην έρευνα που δημοσιεύθηκε στο Communications Biology, οι επιστήμονες έδειξαν πως η σουλφοραφάνη, μία χημική ουσία φυτικής προέλευσης που είναι γνωστή για τις αντικαρκινικές της επιδράσεις, μπορεί να αναστείλει τον πολλαπλασιασμό του SARS-CoV-2, του κορωνοϊού που προκαλεί την COVID-19 και ενός ακόμα ανθρώπινου κορωνοϊού σε κύτταρα και ποντίκια.

Η φυσική ουσία της σουλφοραφάνης είναι άφθονη στο μπρόκολο, το λάχανο, το kale, αλλά και τα λαχανάκια Βρυξελλών. Προηγούμενες μελέτες, συμπεριλαμβανομένων εκείνων στο Johns Hopkins Medicine, έδειξαν πως η σουλφοραφάνη έχει ιδιότητες πρόληψης του καρκίνου και των λοιμώξεων μέσω της παρέμβασης σε ορισμένες κυτταρικές διεργασίες. Έρευνες έχουν δείξει μάλιστα πως η σουλφοραφάνη μπορεί να παίξει σημαντικό ρόλο στην αποτοξίνωση του οργανισμού από αιωρούμενα σωματίδια όπως ο καπνός του τσιγάρου. Για την υλοποίηση της έρευνας, οι επιστήμονες χρησιμοποίησαν στα πειράματά τους καθαρισμένη, συνθετική σουλφοραφάνη που προμηθεύτηκαν από χημικά προιόντα.


Κλείσιμο
Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης