Σούπερ-τροφές για δυνατή καρδιά και κοφτερό μυαλό που νικούν τη φλεγμονή

Σούπερ-τροφές για δυνατή καρδιά και κοφτερό μυαλό που νικούν τη φλεγμονή

Εμπλουτίζοντας καθημερινά το πιάτο μας με τροφές από όλους τους χρωματισμούς του ουράνιου τόξου θωρακίζουμε την υγεία της καρδιάς, δυναμώνουμε το μυαλό και νικάμε τη φλεγμονή

220323205541_flavonoids
Καλύτερος σύμμαχος της υγείας αποδεικνύονται τα φλαβονοειδή, οι ουσίες των φρούτων και των λαχανικών που τους δίνουν τα ζωηρά τους χρώματα, καθώς, σύμφωνα με μελέτες, έχουν την ικανότητα να προλάβουν χρόνιες καταστάσεις όπως ο καρκίνος αλλά και να καταπολεμήσουν τις ρυτίδες. Αποτελούν μάλιστα ένα ισχυρό αντίδοτο για τις καρδιακές παθήσεις και τη δημιουργία θρόμβων αλλά και για την εύρυθμη λειτουργία του εγκεφάλου.

Σύμφωνα με μια μελέτη που δημοσιεύτηκε πέρυσι στο περιοδικό Hypertension της Αμερικανικής Καρδιολογικής Εταιρείας, αποδεικνύεται ότι τα φλαβονοειδή σε τρόφιμα όπως τα μούρα, το κόκκινο κρασί, τα μήλα και τα αχλάδια μπορούν να επηρεάσουν τα βακτήρια του εντέρου με τρόπο που μειώνει την αρτηριακή πίεση.

Το κλειδί πίσω από τη δράση τους κρύβεται στις αντιοξειδωτικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητές τους, δρουν δηλαδή ενάντια στη φλεγμονή και την πρόωρη γήρανση. Τα φλαβονοειδή βρίσκονται επίσης στο επίκεντρο της μεσογειακής διατροφής και σε τύπους διατροφής για την εύρυθμη λειτουργία της καρδιάς και του εγκεφάλου, όπως η διατροφή DASH και MIND.

Ποια τρόφιμα να εντάξετε στη διατροφή σας


Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης