Διαταραχές ύπνου: Η εξέταση – κλειδί που αποκαλύπτει τα προβλήματα

Διαταραχές ύπνου: Η εξέταση – κλειδί που αποκαλύπτει τα προβλήματα

Τι είναι η μελέτη ύπνου και γιατί είναι τόσο σημαντική; Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ύπνου βάζουμε στο μικροσκόπιο την εξέταση που αποτελεί τον ακρογωνιαίο λίθο για τη διάγνωση των διαταραχών ύπνου

191119163329_man-sleep-bed
Με τον όρο μελέτη ύπνου περιγράφουμε την εξέταση που αποτελεί τον ακρογωνιαίο λίθο για την διάγνωση των πολλαπλών νοσημάτων του ύπνου. Ο ασθενής για να μπορέσει να κάνει αυτή την εξέταση πρέπει να απευθυνθεί σε εξειδικευμένο ιατρό με ειδικότητα ιατρικής του ύπνου ή σε ένα κέντρο που αναλαμβάνει να κάνει αυτή την εξέταση.

Για να μπορέσει να γίνει η μελέτη ύπνου, ο ασθενής κοιμάται για ένα βράδυ στην κλινική-εργαστήριο, για να μπορέσει να γίνει η καταγραφή πολλαπλών παραμέτρων (ηλεκτροεγκεφαλογράφημα, ηλεκτρο-οφθαλμογράφημα, ηλεκρομυογράφημα, έλεγχος αναπνοής με ειδικούς αισθητήρες, έλεγχος κίνησης μυών θώρακος και κοιλιάς, καρδιογράφημα, έλεγχος ροχαλητού, οξυμετρία, καθορισμός θέσης σώματος, έλεγχος κινήσεων άκρων, βιντεοσκόπηση για καταγραφή παθολογικών νυκτερινών συμπεριφορών) του σε όλη τη διάρκειας της νύχτας ενόσω ο ασθενής κοιμάται. Μετά την ολοκλήρωση της εξέτασης τα αποτελέσματα μελετώνται από γιατρό με ειδικότητα ιατρικής του ύπνου.

Μελέτη ύπνου: Πότε πρέπει το άτομο να προβεί σε αυτή την εξέταση;


Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης