Πώς να κάνουμε νηστεία χωρίς να παχύνουμε

Πώς να κάνουμε νηστεία χωρίς να παχύνουμε

Αποφασίσατε να νηστέψετε; Ακολουθήστε τις οδηγίες για να κάνετε τη νηστεία σωστά χωρίς να βάλετε κιλά

190227130208_woman_eating1
Παρότι η νηστεία είναι η εποχή που βγάζουμε από τη διατροφή μας πολλά τρόφιμα που θεωρούνται παχυντικά και, συχνά, ανθυγιεινά (π.χ. κόκκινο κρέας), εντούτοις παρά τη στέρησή τους, το βάρος, πολλές φορές, αυξάνεται.

Κάνει καλό η νηστεία;

Η νηστεία αποτελεί σωματική και πνευματική άσκηση που έχει ως σκοπό την ανάδειξη της αρετής της εγκράτειας, έναντι της λαιμαργίας και άλλων παθών του ανθρώπου.

Οι μέρες της νηστείας αποτελούν εξαιρετική ευκαιρία για να φροντίσουμε το σώμα μας χαρίζοντάς του μία «αποτοξίνωση» από το ζωικό λίπος, στο οποίο περιέχονται σημαντικές ποσότητες κορεσμένων λιπαρών, που, ως γνωστόν, ευθύνονται για τη δημιουργία της αθηρωματικής πλάκας στα αγγεία, η οποία μπορεί να οδηγήσει σε στεφανιαία νόσο και άλλες παθήσεις. Οι περιορισμένες επιλογές τροφίμων ανοίγουν τον δρόμο για μεγαλύτερη πρόσληψη φρούτων και λαχανικών, συνεπώς, την κατανάλωση περισσότερων φυτικών ινών, βιταμινών και ιχνοστοιχείων, συστατικά που ωφελούν, άμεσα, την υγεία οδηγώντας μας σε μία αίσθηση σωματικής και πνευματικής ευεξίας.


Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης