Τι κερδίζουν όσοι γυμνάζονται – Εννέα σούπερ οφέλη υγείας

Τι κερδίζουν όσοι γυμνάζονται – Εννέα σούπερ οφέλη υγείας

Από τη σωματική και ψυχική ευεξία μέχρι την πρόληψη διάφορων σοβαρών παθήσεων, η σωματική άσκηση αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι ενός υγιεινού τρόπου ζωής που συμβάλλει στην αντιγήρανση και τη μακροζωία

210907173539_fitness-girl
Ολοένα και περισσότερα είναι τα επιστημονικά στοιχεία που δείχνουν ότι η τακτική φυσική δραστηριότητα μπορεί να ωφελήσει σώμα και πνεύμα, καθώς και να μειώνει τον κίνδυνο ορισμένων από τις πιο σοβαρές ασθένειες που μαστίζουν τους ανθρώπους της εποχής μας.

Παρακάτω ακολουθούν εννέα από τα σημαντικότερα οφέλη της άσκησης. Διαβάστε τα και εντάξτε την αερόβια φυσική δρστηριότητα από σήμερα κιόλας στην καθημερινότητά σας.

1. Συμβάλλει στη διατήρηση υγιούς σωματικού βάρους
Η περιορισμένη φυσική δραστηριότητα μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο που διατρέχει ένας άνθρωπος να γίνει υπέρβαρος ή παχύσαρκος. Παρόλο που η άσκηση από μόνη της δεν οδηγεί απαραίτητα σε απώλεια βάρους, συνδυαστικά με μια ισορροπημένη διατροφή με έλεγχο των θερμίδων, μπορεί να υποστηρίξει την επιτυχημένη μείωση του βάρους. Επιπλέον, στοιχεία δείχνουν ότι η τακτική φυσική δραστηριότητα μπορεί να συμβάλει στο υγιές σωματικό βάρους με το πέρασμα του χρόνου.


Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης