Καρκίνος: Όλες οι σημαντικές εξελίξεις στην αντιμετώπιση των ασθενών

Καρκίνος: Όλες οι σημαντικές εξελίξεις στην αντιμετώπιση των ασθενών

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Κατά Του Καρκίνου ο Δρ Αλέξανδρος Γιακουστίδης μιλά στο ygeiamou.gr για τις σημαντικές εξελίξεις στην προσέγγιση και θεραπευτική αντιμετώπιση των ογκολογικών ασθενών μέσα από τη στενή συνεργασία πλήθους ειδικοτήτων, εξασφαλίζοντας κατά 50% αύξηση της επιβίωσής τους στις προηγμένες χώρες

cancer128
Η Παγκόσμια Ημέρα Κατά Του Καρκίνου αποτελεί ημέρα σύμβολο για την αδιάκοπη μάχη που δίνουν οι ασθενείς με ογκολογικά προβλήματα. Η σημασία της ολιστικής προσέγγισης στη θεραπευτική αντιμετώπιση ογκολογικών ασθενών – δηλαδή οι multipdisciplinary teams – έχει αποδειχθεί εδώ και 25 χρόνια, οπότε και άρχιζαν να θεσπίζονται τα επίσημα ογκολογικά συμβούλια, ξεκινώντας από την Αμερική και την Αγγλία. Δημοσιευμένη έρευνα του European Cancer Patient’s Bill of Rights κατέδειξε ότι η βελτίωση στη διάγνωση και θεραπεία του καρκίνου έχει οδηγήσει σε αύξηση της επιβίωσης κατά 50% στις προηγμένες χώρες. Η στενή συνεργασία των απαραιτήτων ειδικοτήτων, χειρουργών, ογκολόγων, ακτινολόγων, γαστρεντερολόγων καθώς και διατροφολόγων και ψυχολόγων αποτέλεσε την κινητήριο δύναμη στην θετική αυτή εξέλιξη.

Σημαντικοί παράγοντες για περαιτέρω εξέλιξη είναι η χρήση της τεχνολογίας και της τεχνητής νοημοσύνης καθώς και η γονιδιακή έρευνα και η έρευνα στη μοριακή βιολογία. Επίσης η συνεχιζόμενη έρευνα με κλινικά πρωτόκολλα αλλά και η διασύνδεση επιστημόνων και ασθενών.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης