ΝΑΤΟ για μεταναστευτικό: Η Ελλάδα κουβαλά βαρύ φορτίο, μας αφορά όλους

ΝΑΤΟ για μεταναστευτικό: Η Ελλάδα κουβαλά βαρύ φορτίο, μας αφορά όλους

Ο Γενς Στόλτενμπεργκ έκανε λόγο για σκληρή πραγματικότητα αναφερόμενος στις αφίξεις χιλιάδων μεταναστών στα ελληνικά σύνορα - «Τέτοιου είδους προκλήσεις απαιτούν από κοινού λύσεις» επισήμανε

stoltenberg
Ηχηρό μήνυμα στην Τουρκία έστειλε το ΝΑΤΟ σχετικά με το μεταναστευτικό ζήτημα.

Εν μέσω τουρκικής προπαγάνδας και προώθησης μεταναστών στα ελληνοτουρκικά σύνορα, ο Γενς Στόλτενμπεργκ εξέφρασε, όπως έχει πράξει και η ΕΕ, την στήριξή του στην Ελλάδα επισημαίνοντας ότι η χώρα μας αντιμετωπίζει μια δύσκολη κατάσταση.

«Η Ελλάδα αντιμετωπίζει μια σκληρή πραγματικότητα» δήλωσε συγκεκριμένα ο γγ του ΝΑΤΟ, ο οποίος μίλησε από την Κροατία - όπου πραγματοποιει επίσκεψη - για την ανάγκη εξέρευσης πολιτικής λύσης στο συριακό.

«Η Ελλάδα κουβαλά βαρύ φορτίο. Οι προκλήσεις στο μεταναστευτικό, είναι κοινές προκλήσεις που απαιτούν κοινές λύσες», διεμήνυσε ο Στόλτενμπεργκ.

Κομισιόν για μεταναστευτικό: Η Ελλάδα είναι αντιμέτωπη με μια έκτακτη κατάσταση

Την απόλυτη στηριξή της στην Ελλάδα υπογραμμίζει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή σχετικά με την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού προβλήματος.

Η «προστασία των συνόρων» της Ευρωπαϊκής Ένωσης πρέπει να γίνεται «με πλήρη σεβασμό των θεμελιωδών δικαιωμάτων», υπενθύμισε η Επίτροπος Εσωτερικών Υποθέσεων 'Ιλβα Γιόχανσον, υπογραμμίζοντας ότι η Ελλάδα είναι αντιμέτωπη με μια «έκτακτη» κατάσταση.

Η 'Ιλβα Γιόχανσον ερωτήθηκε για τις επικρίσεις μιας μη κυβερνητικής οργάνωσης που αφορούν τα αυστηρά μέτρα που έλαβε η Αθήνα στα σύνορα απέναντι στις ροές χιλιάδων προσφύγων και μεταναστών.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης