Πόλεμος Συρίας-Τουρκίας: Το ΝΑΤΟ δεν συζητά προς το παρόν επίκληση του άρθρου 5 περί συλλογικής άμυνας

Πόλεμος Συρίας-Τουρκίας: Το ΝΑΤΟ δεν συζητά προς το παρόν επίκληση του άρθρου 5 περί συλλογικής άμυνας

«Όλα είναι πάνω στο τραπέζι. Αυτή είναι νέα εξέλιξη. Είναι σημαντική εξέλιξη· και βρισκόμαστε σε συμμαχία με την Τουρκία», σημείωσε η Αμερικανίδα πρέσβειρα στο ΝΑΤΟ, Κέι Μπέιλι Χάτσινσον

nato_syria
Ο Οργανισμός του Συμφώνου του Βόρειου Ατλαντικού προς το παρόν δεν εξετάζει το ενδεχόμενο επίκλησης του Άρθρου 5, περί συλλογικής άμυνας σε περίπτωση επίθεσης εναντίον κράτους-μέλους του, μετά τον αεροπορικό βομβαρδισμό των συριακών ενόπλων δυνάμεων ο οποίος στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον 33 τούρκους στρατιωτικούς στην Ιντλίμπ, δήλωσε σε δημοσιογράφους η πρεσβεύτρια των ΗΠΑ στο NATO Κέι Μπέιλι Χάτσινσον.

Κατά τη διάρκεια της νύχτας της Πέμπτης προς Παρασκευή ο Ραχμί Ντογάν, ο κυβερνήτης της επαρχίας Χατάι της Τουρκίας, που γειτονεύει με την Ιντλίμπ, έκανε λόγο για 33 νεκρούς στις τάξεις του στρατού της Τουρκίας στην επίθεση που εξαπέλυσαν συριακά αεροσκάφη.

«Όλα είναι πάνω στο τραπέζι. Αυτή είναι νέα εξέλιξη. Είναι σημαντική εξέλιξη· και βρισκόμαστε σε συμμαχία με την Τουρκία», σημείωσε η Χάτσινσον. Ωστόσο, πρόσθεσε η Αμερικανίδα, «δεν γίνεται λόγος για το Άρθρο 5 [περί συλλογικής άμυνας] αυτή τη στιγμή».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης