Ανάφλεξη στο Ιράκ: Νέα επίθεση με ρουκέτες κοντά στην αμερικανική πρεσβεία

Ανάφλεξη στο Ιράκ: Νέα επίθεση με ρουκέτες κοντά στην αμερικανική πρεσβεία

Από τα τέλη Οκτωβρίου δεκάδες ρουκέτες έχουν στοχεύσει Αμερικανούς στρατιώτες και διπλωμάτες στο Ιράκ, κυρίως μέσα στην Πράσινη Ζώνη -  Το σκληρό «πόκερ» συνεχίζεται ανάμεσα σε ΗΠΑ και Ιράν, με τις απειλές να μην έχουν σταματημό

alasad
Σειρήνες ήχησαν και πάλι στο Ιράκ, όπου σημειώθηκε νέο επεισόδιο ρίψης ρουκετών με στόχο αμερικανικές δυνάμεις. Τρεις ρουκέτες, συγκεκριμένα, έπεσαν κοντά στην αμερικανική πρεσβεία, στην Πράσινη Ζώνη στη Βαγδάτη, χωρίς να υπάρχουν αναφορές για θύματα.

Από τα τέλη Οκτωβρίου, δεκάδες ρουκέτες έχουν στοχεύσει Αμερικανούς στρατιώτες και διπλωμάτες στο Ιράκ, κυρίως μέσα στην Πράσινη Ζώνη της Βαγδάτης.

Καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει την ευθύνη για τις επιθέσεις αυτές, ωστόσο πολλές έχουν αποδοθεί από την Ουάσινγκτον σε φιλο-ιρανικές παρατάξεις.

Συναγερμός σήμανε πριν απόμια εβδομάδα στο Ιράκ.

Ρίψη τουλάχιστον δύο πυραύλων Κατιούσα σημειώθηκε στη βάση Τάτζι, στα βόρεια του Ιράκ. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, πρόκειται για βάση στην οποία βρίσκεται σημαντικός αριθμός Αμερικανών στρατιωτών, γεγονός που την καθιστά στόχο για τις υποστηριζόμενες από το Ιράν σιιτικές μονάδες μαχητών. Στη συγκεκριμένη βάση φιλοξενούνται και στρατιώτες του Ηνωμένου Βασιλείου, της Νέας Ζηλανδίας και της Αυστραλίας.

Τουλάχιστον ένα μέλος του ιρακινού στρατού τραυματίστηκε.

Κλείσιμο
Την επίθεση επιβεβαίωσε αξιωματούχος του ιρακινού στρατού.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης