Η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν ανέλαβε το τιμόνι της Κομισιόν – Πήρε τη βαλίτσα της και μετακόμισε

Η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν ανέλαβε το τιμόνι της Κομισιόν – Πήρε τη βαλίτσα της και μετακόμισε

Ένα βίντεο που την δείχνει να μαζεύει τα πράγματά της και να εγκαθίσταται στο νέο της γραφείο της προέδρου της Κομισιόν δημοσιοποίησε η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν - Με μια τροχήλατη βαλίτσα κυκλοφορεί στους διαδρόμους του Μπερλεμόν

21964058
Με ένα χιουμοριστικό βιντεάκι η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν έδειξε τη μετακόμισή της στο γραφείο της προέδρου της Κομισιόν στο Μπερλεμόν, που θα διαμένει από σήμερα, που ανέλαβε και επισήμως τα καθήκοντά της. 

«Είναι ώρα να μετακομίσουμε» λέει στο βίντεο που κυκλοφόρησε στο twitter. Στην αρχή, η φον ντερ Λάιεν που αναλαμβάνει επίσημα τα καθήκοντά της, φαίνεται να μαζεύει τους φακέλους της και να τους βάζει σε μια κούτα.

Στη συνέχεια, κατευθύνεται στο Μπερλεμόν με μια τροχήλατη βαλίτσα και ανεβαίνει στον 13ο όροφο, όπου βρίσκεται το γραφείο της, άδειο και έτοιμο να την υποδεχθεί. Όταν μπαίνει μέσα, καλεί τους συνεργάτες της που βρίσκονται στο δίπλα δωμάτιο.

«Είναι ώρα να μετακομίσουμε τώρα», λέει στην κάμερα η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, αφού έχει βάλει κάποιους φακέλους σε μια κούτα, παίρνει τη βαλίτσα της και φεύγει. Η κάμερα την ακολουθεί στους διαδρόμους, στη διαδρομή της μέχρι το κτίριο της Κομισιόν και το νέο της γραφείο.



Θα μένει σε δωμάτιο κοντά στο γραφείο της

Κλείσιμο
Η μετακόμιση της Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν είναι ολική, καθώς κοντά στο γραφείο της θα στεγάζεται και το σπίτι της, συνολικής επιφάνειας 25 τετραγωνικών μέτρων.

Η νέα επικεφαλής της Κομισιόν ζήτησε να διαμορφωθεί ειδικά ένα δωμάτιο μέσα στο κτήριο σε σπίτι, που θα έχει υπνοδωμάτιο και καθιστικό, προκειμένου να αποφύγει τα έξοδα ενοικίασης κατοικίας, το κόστος ασφάλειας, αλλά και το μποτιλιάρισμα στους δρόμους των Βρυξελλών. Να σημειωθεί πάντως ότι ο επικεφαλής της Κομισιόν δεν δικαιούται σπίτι, ωστόσο έπαιρνε επίδομα στέγασης 4.000 ευρώ τον μήνα.

Τα Σαββατοκύριακα πάντως έχει ανακοινωθεί ότι θα επιστρέφει στο σπίτι της, στο Ανόβερο της Γερμανίας.

Δεν είναι η πρώτη φορά που η ντερ Λάιεν μετατρέπει το γραφείο σε σπίτι της. Κριτική είχε αντιμετωπίσει ως υπουργός Άμυνας, καθώς έμενε σε ένα δωμάτιο 7,5 τ.μ. στο υπουργείο.

Οι πολιτική της αντιπολίτευσης την κατηγόρησαν ότι χρησιμοποιεί το δωμάτιο για να γλιτώσει το ενοίκιο στη γερμανική πρωτεύουσα. Συνολικά, έμεινε σε τρία διαφορετικά υπουργεία, κατά την περίοδο που εργαζόταν στο Βερολίνο, από το 2005.

Το ζήτημα μιας μόνιμης κατοικίας για τον ή την εκάστοτε πρόεδρο της Κομισιόν είχε τεθεί στο παρελθόν, αλλά το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο (αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων) θεώρησε ότι μια τέτοια εξέλιξη θα προσέδιδε στον πρόεδρο της Κομισιόν και τυπικά στοιχεία αρχηγού κράτους
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης