Βιβλίο του Χάρι Πότερ που αγοράστηκε με 1,2 ευρώ πουλήθηκε για 31.266 ευρώ

Βιβλίο του Χάρι Πότερ που αγοράστηκε με 1,2 ευρώ πουλήθηκε για 31.266 ευρώ

Το βιβλίο είναι ένα από τα μόλις 500 αντίτυπα της πρώτης έκδοσης του βιβλίου – Η τιμή του εκτοξεύθηκε σε δημοπρασία που έγινε την ημέρα των γενεθλίων της Τζ.Κ. Ρόουλινγκ

16907768
Περίπου 31.0270 ευρώ χρειάστηκαν για τον πλειοδότη μιας δημοπρασίας ενός σπάνιου βιβλίου του Χάρι Πότερ, της Τζ.Κ. Ρόουλινγκ

Πρόκειται για ένα σπάνιο αντίτυπο της πρώτης έκδοσης του βιβλίου «Χάρι Πότερ και η Φιλοσοφική Λίθος», που πωλήθηκε έναντι 28.500 λιρών (31,265.99 ευρώ) σε ιδιώτη συλλέκτη στη Βρετανία. Το βιβλίο είναι ένα από τα μόλις 500 αντίτυπα της πρώτης έντυπης έκδοσης.

Η δημοπρασία που διεξήγαγαν οι Hansons Auctioneers, χρειάστηκε μόλις τρία χτυπήματα να ολοκληρωθεί. Μάλιστα συνέβη στις 31 Ιουλίου, που είναι και τα γενέθλια της συγγραφέως J.K. Rowling, αλλά και του ίδιου του Χάρι Πότερ.



Ενδιαφέρουσα είναι η ιστορία του βιβλίου. Ο αρχικός αγοραστής το αγόρασε από έναν πάγκο με βιβλία, έναντι μόλις 1 λίρας. «Αγόρασα το βιβλίο μαζί με άλλα τρία για να το διαβάσω στις διακοπές μου, περίπου 20 χρόνια πριν» είπε ο αρχικός ιδιοκτήτης, που θέλει να διατηρήσει την ανωνυμία του. «Δεν σκέφτηκα κάτι ιδιαίτερο. Διάβασα το βιβλίο, όπως και όλη τη σειρά του Χάρι Πότερ και το έβαλα σε ένα ντουλάπι για χρόνια», πρόσθεσε.

Κλείσιμο
Η αξία του βιβλίου ανακαλύφθηκε από τον Τζιμ Σπένσερ, εμπειρογνώμονα των Hansons για τα βιβλία. «Κλήθηκα σε ένα σπίτι πελάτη κοντά στο Στάφορντ για να εκτιμήσω τρία κουτιά με βιβλία. Και βρισκόταν εκεί», λέει ο Σπένσερ χαρακτηρίζοντας την ανακάλυψή του ως «ιερό δισκοπότηρο των βιβλίων του Χάρι Πότερ».

Όταν το βιβλίο εκδόθηκε, η Τζ.Κ. Ρόουλινγκ δεν μπορούσε να καταλήξει σε μια συμφωνία με έναν εκδοτικό οίκο. Όταν τα κατάφερε, μόλις 500 εκτυπώθηκαν. Εξ αυτών, τα 300 πήγαν στη βιβλιοθήκη, προσθέτει ο Σπένσερ, εξηγώντας γιατί η συγκεκριμένη έκδοση είναι τόσο σημαντική.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης