Νέες κυρώσεις ενάντια στην Τεχεράνη ανακοίνωσε ο Τραμπ

tra32

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε σήμερα ότι η Ουάσινγκτον θα επιβάλει νέες «δριμύτατες» κυρώσεις εις βάρος της Τεχεράνης, εν μέσω των διαρκώς κλιμακούμενων εντάσεων μεταξύ των δύο χωρών.

Ο Ρεπουμπλικανός πρόεδρος ανέφερε ότι οι κυρώσεις θα έχουν στόχο και τον ανώτατο ηγέτη του Ιράν αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ.

Όπως είπε, οι κυρώσεις αυτές μπορεί να διαρκέσουν «για χρόνια».

«Θα συνεχίσουμε να αυξάνουμε την πίεση στην Τεχεράνη», τόνισε ο Αμερικανός πρόεδρος μιλώντας από το Οβάλ Γραφείο σε δημοσιογράφους.

Τα νέα τιμωρητικά μέτρα έρχονται μια εβδομάδα μετά την κατάρριψη ενός αμερικανικού μη επανδρωμένου αεροσκάφους από το Ιράν.

Ωστόσο ο ένοικος του Λευκού Οίκου επισήμανε τόνισε ότι το εκτελεστικό διάταγμα για τις νέες κυρώσεις θα υπογραφόταν ανεξάρτητα από την κατάρριψη του αεροσκάφους.

Επανέλαβε ότι δεν θα επιτρέψει στο Ιράν να αποκτήσει πυρηνικά όπλα, ότι η Τεχεράνη πρέπει να σταματήσει να χρηματοδοτεί την τρομοκρατία, ότι δεν επιθυμεί πόλεμο με το Ιράν και ότι θα ήθελε πολύ να συνάψει μια συμφωνία με την Ισλαμική Δημοκρατία.

θεσπρωτος

Κυρωσεις = θα βαφτισει τρομοκρατη τον Αλι Χαμενεϊ , οπως τον Σανταμ και τον Κανταφι .

Δεν νομιζω

Θα προσπαθησει μαλλον να μπλοκαρει με τα πανισχυρα διαδικτυακα του μεσα την μεταδοση διεθνως των προσευχων του Χαμενει, την σιιτικη θεια λειτουργεια και αλλα τετοια. Ο Χαμενει ουτε λεφτα εχει στις δυτικες τραπεζες ουτε βγαινει ποτε εξω απο το Ιραν για να μην του δωσουν βιζα.Ο Τραμπ φαινεται οτι ειναι για το τρελαδικο.

trumper

Στην ουσία μου είπε ότι είμαι η «Μέριλ Στριπ» των στρατηγών, κι αυτό ειλικρινά που ακούγεται πολύ καλό, είπε γελώντας ο Μάτις σε φιλανθρωπικό δείπνο, ένα 24ωρο μετά τα απαξιωτικά σχόλια του Τραμπ

syria_ar

Culiacan