Βενεζουέλα: Η αντιπολίτευση κατηγορεί την ελληνική κυβέρνηση ότι «έβαλε πλάτη» για σύλληψη Έλληνα αντικαθεστωτικού

Βενεζουέλα: Η αντιπολίτευση κατηγορεί την ελληνική κυβέρνηση ότι «έβαλε πλάτη» για σύλληψη Έλληνα αντικαθεστωτικού

«Η Ελλάδα εξαπάτησε την Ιντερπόλ» δηλώνει ο αυτοεξόριστος εισαγγελέας της Βενεζουέλας, Ζαΐρ Μουνταράι στον Ελεύθερο Τύπο για την υπόθεση του Αντώνη Βαθιώτη 

foto-ven
Στην καταγγελία ότι η Βενεζουέλα χρησιμοποίησε την Ελλάδα προκειμένου να στείλει στη φυλακή τον Έλληνα αντικαθεστωτικό του Μαδούρο, Αντώνη Βαθιώτη, προχωρούν στελέχη της αντιπολίτευσης της χώρας.

Ο Αντώνης Βαθιώτης εδώ και ένα χρόνο κρατείται στις φυλακές υψίστης ασφαλείας «Λα Πικότα» της Κολομβίας με βάση ένταλμα της Ιντερπόλ που στηρίχθηκε στο ελληνικό ένταλμα.

Η αυτοεξόριστη γενική εισαγγελέας της Βενεζουέλας, Λουίζα Ορτέγα Ντίας, με επιστολή της προς την πρεσβεία της Βενεζουέλας στην Κολομβία, που φέρνει στη δημοσιότητα ο Ελεύθερος Τύπος, χαρακτηρίζει «παράνομο» το ελληνικό ένταλμα σε βάρος του Βαθιώτη και καταγγέλλει ευθέως ότι το καθεστώς Μαδούρο χρησιμοποίησε την Ελλάδα για να βάλει στη φυλακή αντιφρονούντα.

«Οι ελληνικές Αρχές δεν κάνουν καμία αναφορά στους λόγους ή σε ένταλμα σύλληψης σε ισχύ, γεγονός που μας οδηγεί στο συμπέρασμα ότι το κράτος της Βενεζουέλας χρησιμοποίησε την Ελλάδα προκειμένου να τον εκδόσει, μέσω της Ιντερπόλ, χωρίς να υπάρχει έγκυρη ποινική διαδικασία σε αυτή τη χώρα», αναφέρει η κ. Ντίας.

Δριμύ «κατηγορώ» κατά της ελληνικής κυβέρνησης εξαπολύει ο αυτοεξόριστος εισαγγελέας της Βενεζουέλας, Ζαΐρ Μουνταράι, που ασχολείται με την υπόθεση Βαθιώτη. Ο Μουνταράι καταγγέλλει ότι η Ελλάδα «εξαπάτησε την Ιντερπόλ» για να συλληφθεί ο Ελληνας αντικαθεστωτικός και προαναγγέλλει ότι θα υποβληθεί καταγγελία στην Ιντερπόλ για το ρόλο που έπαιξαν οι ελληνικές Αρχές, όπως υποστηρίζει.

«Η Ελλάδα ζητάει την έκδοση του Βαθιώτη, αλλά παραβιάζοντας το Διεθνές Δίκαιο. Εμείς θα καταθέσουμε μια καταγγελία στην Ιντερπόλ επειδή η Βενεζουέλα χρησιμοποίησε την Ελλάδα για να εκδόσει τον Βαθιώτη. Οι διεθνείς κανονισμοί είναι πολύ συγκεκριμένοι, ώστε να μην υπάρχουν πολιτικά κίνητρα σε αυτή τη διαδικασία. Επιπλέον, στην πραγματικότητα η Ελλάδα δεν έχει δικαιοδοσία για να τον δικάσει και η δίωξή του οφείλεται σε πολιτικούς λόγους. Η Ελλάδα εξαπάτησε την Ιντερπόλ, παραβίασε τους κανόνες της Ιντερπόλ σε αυτή την περίπτωση», δηλώνει ο κ. Μουνταράι.

Κλείσιμο
Ο εισαγγελέας υποστηρίζει ότι «η Βενεζουέλα δεν ζήτησε από την Ιντερπόλ τον Βαθιώτη καθώς είναι γνωστό ότι διώκει στελέχη της αντιπολίτευσης για πολιτικούς λόγους» και προσθέτει: «Ζήτησε την έκδοσή του η Ελλάδα, χρησιμοποιήθηκε δηλαδή μια τρίτη χώρα, σύμμαχος του Μαδούρο. Εδώ, όμως, υπάρχει μια απάτη».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης