Ακτιβίστρια καταγγέλλει τον Τζο Μπάιντεν για «ανάρμοστη συμπεριφορά»

Ακτιβίστρια καταγγέλλει τον Τζο Μπάιντεν για «ανάρμοστη συμπεριφορά»

Με αγκάλιασε, μύρισε τα μαλλιά μου και με φίλησε στο κεφάλι, κατά την διάρκεια κοινής ομιλίας, δήλωσε η ακτιβίστρια για τον πρώην αντιπρόεδρο των ΗΠΑ - Δεν θυμάμαι το περιστατικό, δεν είμαι διαχυτικός με τις γυναίκες, απαντά εκείνος

joe-biden-ena
«Ουδέποτε ενήργησα απρεπώς», υποστηρίζει ο πρώην αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, μετά τους ισχυρισμούς μιας ακτιβίστριας του Δημοκρατικού κόμματος, ότι την έκανε να νιώσει άβολα όταν την φίλησε κατά τη διάρκεια μιας προεκλογικής συγκέντρωσης το 2014.

Ο αντιπρόεδρος του Μπαράκ Ομπάμα επί μια οκταετία με εμπειρία 36 χρόνων στη Γερουσία, δέχεται εσωκομματικά πυρά ενώ δεν έχει ακόμη ανακοινώσει αν προτίθεται να θέσει υποψηφιότητα με τους Δημοκρατικούς για το προεδρικό χρίσμα, κάτι όμως που αναμένεται να κάνει σύντομα.

«Κατά τη διάρκεια των πολλών ετών που συμμετέχω σε εκστρατείες και στον δημόσιο βίο, έχω ανταλλάξει αμέτρητες χειραψίες, αγκαλιές, χειρονομίες στοργής, υποστήριξης και ενθάρρυνσης. Και ούτε μία φορά, ποτέ, δεν θεώρησα ότι ενήργησα απρεπώς. Αν υπονοείται ότι έπραξα κατ' αυτόν τον τρόπο, θα το ακούσω με σεβασμό. Όμως δεν ήταν αυτή η πρόθεσή μου», αναφέρει ο Μπάιντεν σε ανακοίνωσή του, επισημαίνοντας ότι δεν θυμάται το συμβάν του 2014.

Την Παρασκευή, η Λούσι Φλόρες, μια ακτιβίστρια του Δημοκρατικού Κόμματος που κατέβαινε υποψήφια για αντικυβερνήτης στη Νεβάδα, προέβη στην καταγγελία σε βάρος του πρώην Αμερικανού αντιπροέδρου.
«Με άγγιξε στους ώμους, μύρισε τα μαλλιά μου και μου έδωσε ένα φιλί στο κεφάλι, όταν εμφανιστήκαμε μαζί σε εκδήλωση, γεγονός που με έκανε να αισθανθώ άβολα», υποστηρίζει η Αμερικανίδα ακτιβίστρια.

Κλείσιμο
«Μπορεί να μην θυμάμαι αυτές τις στιγμές κατά τον ίδιο τρόπο και να εκπλήσσομαι με αυτά που ακούω. Όμως έχουμε φτάσει σε μια σημαντική ώρα, όπου οι γυναίκες αισθάνονται ότι μπορούν και πρέπει να αφηγηθούν τις εμπειρίες τους και οι άνδρες να δώσουν προσοχή. Και εγώ θα το κάνω», δήλωσε ο Μπάιντεν.

Η Φλόρες, που στις προεδρικές εκλογές του 2016 στήριξε τον Μπέρνι Σάντερς έσπευσε να πει ότι η δήλωση του Μπάιντεν δεν αρκεί.«Θέλω να αλλάξει συμπεριφορά. Θέλω να παραδεχτεί ότι ήταν λάθος», είπε μιλώντας στο CNN.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης