Μακελειό στη Νέα Ζηλανδία: Σοκαρισμένος ο youtuber PewDiePie από την εμπλοκή του ονόματός του

Μακελειό στη Νέα Ζηλανδία: Σοκαρισμένος ο youtuber PewDiePie από την εμπλοκή του ονόματός του

Ο 28χρονος Αυστραλός μακελάρης προέτρεψε τον κόσμο να κάνει subscribe στο κανάλι του πετυχημένου νεαρού youtuber, που έχει χαρακτηριστεί ρατσιστής στο παρελθόν εξαιτίας των αμφιλεγόμενων βίντεό του

pew
Σοκαρισμένος και αηδιασμένος δηλώνει ο διάσημος youtuber PewDiePie από την εμπλοκή του ονόματός του στο σοκαριστικό μακελειό που έχει βυθίσει στον θρήνο τη Νέα Ζηλανδία.

Τουλάχιστον 49 είναι οι νεκροί από την αιματηρή επίθεση που εξαπέλυσαν δράστες σε δύο τζαμιά της πόλης Κράιστσερτς, με πολλά ερωτηματικά να παραμένουν ακόμα αναπάντητα για την ταυτότητα των μακελάρηδων, τα κίνητρά τους αλλά και την τύχη τους.

Ο ένας από τους δράστες, ένας 28χρονος Αυστραλός που διατηρούσε λογαριασμό στο Twitter με το όνομα «Μπρέντον Τάραντ» μετέδωσε live στο Facebook την επίθεση στο πρώτο τζαμί, το Αλ Νουρ. Στο ξεκίνημα του ανατριχιαστικού κλιπ των 17 λεπτών που παγώνει το αίμα, ο Τάραντ ακούγεται να λέει, μπαίνοντας στο αμάξι φορτωμένο με όπλα «let's get this party started», ενώ προτείνει στον κόσμο που τον παρακολουθεί να κάνουν subscribe στο κανάλι του PewDiePie.

«Μόλις έμαθα τα συνταρακτικά νέα από τις επιθέσεις στο Κράιστσερτς της Νέας Ζηλανδίας. Νιώθω απόλυτα αηδιασμένος από το γεγονός ότι αυτό το άτομο ανέφερε το όνομά μου. Η καρδιά μου και οι σκέψεις μου είναι στο πλευρό των θυμάτων, των οικογενειών τους και όλων όσων έχουν επηρεαστεί από αυτή τη τραγωδία.




Κλείσιμο
Ο Φίλιξ Άρβιντ Ουλφ Σέλμπεργκ ή πιο γνωστός με το ψευδώνυμο PewDiePie είναι 29χρονος Σουηδός YouTuber, κωμικός και παραγωγός, γνωστός για τα vlog και τα Let's Play που πραγματοποιεί στο YouTube.

Από τις 22 Δεκεμβρίου του 2013 κατέχει την πρώτη θέση σε αριθμό συνδρομητών σε κανάλι του YouTube, πετυχαίνοντας περισσότερες από 89 εκατομμύρια εγγραφές μέχρι τον Μάρτιο του 2019 ενώ έχει ξεπεράσει τις 20 δισεκατομμύρια προβολές βίντεο μέχρι σήμερα.

Πρόκειται για μια αρκετά αμφιλεγόμενη φιγούρα της δημοφιλούς πλατφόρμας, που έχει κατηγορηθεί κατά καιρούς ως «ρατσιστής» και «αντισημίτης», με τον ίδιο ωστόσο να αρνείται κατηγορηματικά αυτούς τους χαρακτηρισμούς.

Το 2017 σε ένα από τα βίντεό του εμφανιζόταν να χρησιμοποιεί την ρατσιστική έκφραση «nigger», ενώ πολλές ακόμη αναρτήσεις του περιέχουν περιεχόμενο που θα μπορούσε να χαρακτηριστεί «μη πολιτικώς ορθό» ή «οριακά ρατσιστικό», παρά το γεγονός ότι ο ίδιος αποδίδει τις ατυχείς εκφράσεις του σε «άστοχο χιούμορ».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης